Muratpaşa İlçesi Etiler Mahallesi’nde bulunan Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda teneffüs zilinin ilahi olarak çalmasına Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim İş) Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar’dan ve Eğitim ve Bilim Emekçileri (Eğitim Sen) Sendikası Antalya Şube Kadir Öztürk’ten tepki geldi. Iltar ve Öztürk, teneffüs zilinin ilahi olarak çalmasının yasal olmadığını savundu.

ILTAR: ZATEN OLACAĞI BUYDU!

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, bu konuda her zaman ciddi uyarılarda bulunduklarını hatırlattı ve yaşananlar konusunda hiç şaşırmadığını söyledi. Iltar, “AKP iktidarından ve şu anki Milli Eğitim’den de zaten bu beklenir. Bütün bunlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin eğitim sisteminin bittiği anlamına gelir. Laik, bilimsel ve devletçi eğitimden uzaklaşılır ise zaten olacağı buydu. Herkesi bu anlamda Atatürk’ün çizmiş olduğu yolda bilimsel eğitim verilmesi konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu asla kabul edilemez. Eğitim İş olarak bunun takipçisi olacağız. Ben bu okulun müdürünün de birilerinden güç alarak bunu yaptığını düşünüyorum. Prosedür, bunun yasak olduğunu söylüyor. Yani hukuk varsa yasak ama bizim bu konuda da kaygılarımız var. Ben böyle bir uygulama sonrası yetkilileri de göreve davet ediyorum. Bu durum yasal, etik ve ahlaki bir durum değildir. Bunu yapanları ve yapılmasını sağlayanları kınıyorum” dedi.

ÖZTÜRK: EĞİTİM NE HALE GELDİ


Eğitim Sen Antalya Şube Kadir Öztürk ise okul zilinin ilahi olarak çalması konusunda şaşkınlığını gizleyemedi. Öztürk, “İşte biz yıllardır hep bu yüzden uyarılarımızı yaptık. Hangi çağda yaşıyoruz. İnsanların nerede duracağını bilmesi lazım. Bu işin artık iyice cılkı çıktı. Eğitimi ne hale getirdiler. Ama bunu yapan insanların ben yalakalık için bunu tercih ettiklerini düşünüyorum. Gidip araştırılsa müdürün bu yaptıklarının hiç birine inanmadığın ortaya çıkar. Çünkü bu tip insanların çoğu bunu gösteriş için, birilerine yaranmak için yapıyor. Eğitimde dünya sıralamasında ilk 25 içinde yer alan ülkemizin şimdi neden 125’inci sırada olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Bunu düşüş; AKP Hükümeti, Milli Eğitim Bakanlığı ve bu tür idareciler sayesinde yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasası, ‘laik ve bilimsel eğitim’ diyor ama bunlar ellerinden geldiğince kaldırmaya çalışıyor. Görüldüğü gibi hep aynı zihniyet bizi bu hale getirdi” diye konuştu.

BÖLGE HALKI RAHATSIZ

Bölge halkının büyük bir bölümü ise teneffüs zilinin ilahi olarak çalmasından rahatsız. Akdeniz GERÇEK’e konuşan ve ismini vermekten kaçınan vatandaşlar, “İlk duyduğumuzda biz de çok şaşırdık. Nasıl tepki vereceğimizi bilemiyoruz. Çünkü çevremizdeki insanlar sesini çıkarmaktan korkuyor. Kimse damgalanmak istemiyor. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 


Editör: TE Bilisim