Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclisi, Muhittin Böcek'in başkanlığında toplandı. 90 meclis üyesinin katıldığı toplantıda 39 madde karara bağlandı. AKP Sözcüsü Ali Çetin ise gündem dışı konuşmasındaTarihi Kentler Birliği'nce Doğu Garajı Projesi'nin ödüllendirilmesi nedeniyle eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti. Projenin Türel döneminde oluşturulduğunu kaydeden Çetin, "Bu ödülü alan Muhittin Böcek'in ödüllü projeler yapması için grubumuzca kendisine destek vereceğiz" dedi.

BÖCEK GÖNDERMELERE YANIT

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, partilerin grup dışı konuşmaları sonrası konuştu. AKP grubunun eleştirilerine kısa yanıt veren Böcek, hizmetin hasedinin olmayacağını söyledi. Emeği geçen her başkana her zaman teşekkür ettiğini dile getiren Böcek, "Tarihi Kentler Birliği'ndeki konuşmamda önceki başkanlar Türel ve Akaydın'a teşekkür ettim. Bizim dönemimizde proje devam etti" dedi. Altın Portakal'da dikkatli davrandıklarını kaydeden Böcek, 10 bin üzerinde vatandaşı sinema ile buluşturduklarını söyledi.

KONUKSEVER'DEKİ AVM ALANI

Antalya'nın kamuoyunda yıllardan beri tartışma konusu olan Konuksever'deki ticari alan yeniden meclis gündemine geldi. 2008 yılında Menderes Türel döneminde ticari alan planlanan bölge, 2012 yılından beri gündemden düşmüyor. Akaydın döneminde yeniden ticari bölge olarak planlanan alan, 2013'teki plan değişikliğiyle konut alanına dönüştürüldü. Alanın yeniden ticari bölge olarak planlanması için parselin sahipleri mahkemeye başvurdu. Mahkeme kararları sonrası bölge yeniden ticari alana dönüştü. 25 binlik ve 5 bin planları mecliste oylandı. Planlamaya AKP Grubu çekimser oy verirken MHP oy kullanmadı. CHP, İYİ Parti, DSP ve SP'li meclis üyeleri olumlu yönde evet oyu kullandı, iki madde oy çokluğuyla kabul edildi.

NEYİ OYLADIĞIMIZI BİLMİYORUZ

Madde ile ilgili konuşan AKP’li Hakan Tütüncü, alanla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, ancak meclisin gündeminden de düşmediğini aktardı. Tütüncü, "Çelişkili mahkeme kararları olduğu söyleniyor ama nedir bilmiyoruz. Bilgilenmeye hakkımız olduğu düşüncesindeyim. Neyi oyladığımı bilmiyoruz" dedi.

BÖCEK: AVM YAPILMAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuyu açık net bildiğini söyledi. Söz konusu alana AVM yapılmaması için 20 yıldır evet yönünde oy kullanmadığını açıklayan Böcek, "Siyasileri zan altında bırakacak söylemler oldu. Mahkeme kararlarının gerekçelerini yerine getirdiğini söylediler. Burada AVM yapılmadığını Antalya kamuoyu görecektir" yanıtı verdi.

AVM YAPILMASINA İMKAN YOK

İmar Grubu Başkanı CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu da iki gündem maddesi ile mahkeme kararlarını bağladıklarını söyledi. Planların iptal olmasının ardından alanın plansız kaldığını hatırlatan Hacıarifoğlu, "Mahkeme kararları, alanın ticari alan olarak kullanılması gerektiğini kaydetti. Buna yönelik 25 binlik ve 5 binlik planlar hazırlandı. Alan, zorunlu olarak ticari alan olarak imarlaştırıldı. Ancak AVM yapılmasına imkan sağlamayacak plan notları düştük. Ulaşım planları değişmiyor. Çocuk bahçesi de aynı şekilde korunuyor. Birleştirme yapılamayacak. Plan notuyla birlikte AVM yapılmamasına yönelik planlama hazırlandı. AVM'nin yapılmasına imkan olmadığı anlaşılacaktır" açıklamasında bulundu. DHA

Editör: TE Bilisim