Kalabalığın ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle toplandığı Cumhuriyet Meydanı'nda, saat 09.00'u gösterdiğinde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı anma töreninde, Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanı P. Alb. Tuncay Polat anıta çelenk sundu. Ayrıca törene CHP Antalya milletvekilleri Rafet Zeybek, Aydın Özer, Çetin Osman Budak, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, CHP Antalya il ve ilçe teşkilatları ile CHP ve AK Parti'li ilçe belediye başkanları da katıldı.

BALKONDA SAYGI DURUŞU

Saatlerin 09.05'i göstermesiyle birlikte sirenler çalarak Türk bayrağı yarıya indirildi ve İstiklal Marşı okundu. Tören kentteki anma etkinlikleriyle devam etti.Vatandaşlar da saat 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçti. Yollardaki, araçlardaki vatandaşların yanı sıra, evlerinin balkonlarındaki insanlar da saygı duruşuna katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İbrahim Daş, tören sonrası yaptığı açıklamada Milli Bayramlar ve 10 Kasım törenlerinde sivil toplum örgütlerinin, odaların ve derneklerin Atatürk Anıtı’na çelenk koymalarının engellenmesine tepki gösterdi. Daş,”Bırakalım dernekler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenklerini bıraksınlar. Bu konuda yetkililerden sağduyuya davet ediyorum” dedi. DHA-Haber Merkezi

 

 

 

DHA

Editör: TE Bilisim