Kaş ilçesinde dalış turizmi her geçen gün gelişim göstermeye devam ediyor.Dalış turizmiyle ön plana çıkan Kaş, yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor. İlçede birçok dalış noktaları dikkat çekerken, bölgede basınç odasının olmayışı her geçen gün eksikliğini daha fazla hissettiriyor.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Meclis Genel Kurul kürsüsünden yaptığı konuşmada Demre-Kekova-Kaş bölgesindeki dalış turizmini ve bölgede çok ihtiyaç duyulan basınç odası gündeme taşıdı.Dünya Sualtı Şampiyonalarının yapıldığı Türkiye'nin en büyük dalış merkezi olan Kaş ilçemizde hala bir basınç odası bulunmadığını söyleyen Subaşı,  bu sebeple, geçen haftalarda bir askerimizin şehit olduğunu ifade etti.

Subaşı konuşmasında 17 Ekim tarihinde Kaş ilçemizde eğitim için dalış yapan Jandarma su altı kurtarma ekibine bağlı yaklaşık 4 askerin rahatsızlanarak vurgun yediğini olayda su altı dalış eğitimi aldığı sırada fenalaşan ve kalbi duran Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe’nin ise şehit olduğunu aktardı. Demre-Kekova festivali ve bölgeye yaptığı çeşitli ziyaretlerde uzman dalgıç, balıkçılar ve vatandaşlarla görüştüğünü aktaran Subaşı, vatandaşın Kaş’a en yakın basınç odası 200 kilometreden fazla mesafede, Antalya merkezinde olması nedeniyle önemli kazalara ve ölümlere engel olunamadığından yakındığını söyledi.  Subaşı sözlerini “Bölgede basınç odasının kurulması, Kaş ilçemizde dalış yapanlar için hayati önemdedir” diyerek tamamladı.Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim