İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya otogar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulundu. Antalya’nın büyük bir yanlıştan döndüğünü söyleyen Subaşı, artık belediye başkanlarının rant sağlamak uğruna her sıkıştığından bir yerleri satıp AVM yapmaya çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

EN DOĞRU YERDEDİR

Antalya otogarının, bir otogar için en doğru yerde olduğunu kaydeden Subaşı, “Antalya otogarı dün de stratejik olarak Antalya için, ulaşım için önemli bir noktadaydı, bugün de aynı noktada. Bu özelliğini sürdürüyor ve önümüzdeki yıllarda da yine o stratejik önemi sahip olacak. Yani Antalya’nın bir otogar alanı olarak en doğru yerdedir. Bence daha yıllarca Antalya’ya hizmet edebilecek bir otogardır” dedi.

OTOGAR YEŞİL ALANDIR!

Otogarın, bulunduğu bölgede yeşil alan özelliğinde olduğunun da altını çizen Subaşı, “Etrafı tümüyle konutlarla çevrilidir ve o alanda neredeyse artık bir otogar tesisi olmasına rağmen ciddi bir yeşil alan ihtiyacını da gidermektedir. Çünkü o alanın 4’te 3’ü gölet ve yeşil alandan oluşmaktadır.Çok modern ve güzel bir yapıdır. Buranın yıkılarak başka bir şey yapılmak istenmesi son derece gereksizdir. Ben buna Menderes Türel zamanında her seferinde karşı çıkmıştım.Buraya konut ve ticari yoğunluk getirmek isteniyordu. Çok gereksizdir. Hele hele Döşemealtı’na alınmak istenmesi Antalya’ya gelenler için çok ciddi zorluklar getirir. Çünkü çok uzak ve ekonomik olarak darlık içindeki insanlar için Döşemealtı’na ulaşmak çok büyük külfettir” diye konuştu.

ANTALYA’YA KÖTÜLÜK OLUR

Antalya otogar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesiyle büyük bir yanlıştan dönüldüğünü de kaydeden Subaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kente bu kadar AVM yapılması da, bu kadar konut yoğunluğunun yüklenmesi de yanlıştır. Zaten bu bölgenin hemen arkasında yeni bir şehir (Sur Yapı)yükseliyor. İnanılmaz bir konut yoğunluğu var ve burayı kaybedersek gerçekten Antalya’ya büyük bir kötülük olur. Bence Antalya otogar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesiyle büyük bir yanlıştan dönülmüştür. Mahkeme kararını doğru buluyorum. Artık belediye başkanları bunu gündeminden çıkarmalıdır. Ayrıca her sıkıştıklarında bir yeri satalım ve AVM yaparak rant sağlayalım fikrinden vazgeçmelidir. Çözüm bu değildir.”Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim