Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliği görevinden istifa etti. İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından bu zamana kadarki süreçte, Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı olarak korkmadan ve cesurca destek verdiğini belirterek, desteğinin kıymetinin bilinmediğini aktardı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mehmet Bucak, hiçbir makam ve mevki düşüncesi içerisinde olmadan STK başkanı olmasına ve türlü tehditler almasına rağmen, partisine olan desteğini esirgemediğini ifade etti. Oda başkanı olarak, parti için verdiği desteğin değerinin bilinmemesinden rahatsız olduğunu dile getiren Bucak, “Ülkemizde herkesin korktuğu bir dönemde, hiç kimse destek vermez iken, partime maddi ve manevi her türlü desteği vermek için elinden geleni yapan Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanlığımın ağırlığını ve önemini korumak boynumun borcudur. Böylesine destek vermiş bir STK'nın değerinin bilinememesi ise en büyük hezeyanımızdır” dedi.

‘ODA OLARAK UMURSANMADIK’
İYİ Parti Antalya eski Başkanı Ahmet Aydın’ın görevinden alınarak yerine Yavuz Temizer’in atanması ile ilgili de düşüncelerini aktaran Bucak, şunları kaydetti: “Bir önceki il başkanımızın sebepsiz yere görevinden alınmasını sindirememişken, yeni il başkanının ‘Kongreye götürmeye geldim’ söylemlerine güvenerek sessizliğimizi bozmamıştık.  Lakin gördük ki, STK'lar dolaşılmaya başlanmış, haklı olarak biz de oda olarak beklentiye geçtik. Fakat gördük ki hiçe sayılıyoruz. Hiç bir zaman partimize desteği bulunmayan STK'lar ziyaret edilip, biz umursanmıyoruz.”

‘PARTİ KUTLAMASINA DAVET EDİLMEDİK’
İYİ Parti’nin 2. kuruluş yıl dönümü kutlamasına Antalya Oto Tamirciler Odası’nın davet edilmediğine de dikkat çeken Bucak, “İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu’na haberimiz dahilinde bulunmadan yazılmışız. Biz bu yola, ülkemizin düzelmesi ve yapılacak herhangi bir işin liyakat sahibi bir kişiye verilmesi gerektiği inancıyla çıkmıştık. Görüyoruz ki bu düşüncelerimiz Antalya İl Başkanlığı’nı yönetiminde yer bulmamıştır. Bu sebeplerden ötürü daha önce sorulsa bile bulunmayacağımı belirtecek olduğumu,  ismimin bulunmasına rağmen İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı Yönetim Kurulunda herhangi bir görevde bulunmayacağımı ve istifa edeceğimi, partimin ve davamın arkasında olduğumu ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in arkasında yürümeye devam edeceğimi belirtirim” dedi.

Sinem DOĞAN 

Editör: TE Bilisim