Muratpaşa Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisindeki Güvenlik, Cumhuriyet, Konuksever, Dedeman veKırcami mahallelerindeki küçük semt veznelerini kapatma kararı vatandaşın tepkisini çekti. Akdeniz GERÇEK’i arayan mahalle sakinleri özellikle yaşlıların çok sık kullandığı semt veznelerinin kapatılmasına karşı olduklarını açıklayarak belediyenin bu kararından geri dönmesini istediler.

Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç’un izinde olması nedeniyle vekaleten bu görevi yürüten Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, konuyla ilgili Akdeniz GERÇEK’ekonuştu.

İŞTEN ÇIKARMA YOK

Kapatılan semt veznelerinin tamamen tasarrufa yönelik olduğunu kaydeden Kaçmaz, “Yıllardan beri yaptığımız hesaplara göre bu küçük veznelerde ki tahsilatlar, personel maaşının hemen hemen yüzde 25’in bile karşılamıyor. Yani kapatılmalardan buralarda çalışan arkadaşlarımızın vasıfsızya da başarısız olduğu anlamı çıkarılmasın. Çünkü bizi de arayıp, ‘ben bu kadar çalışan bir insanım beni yerimden niye oynatıyorsunuz’ diyorlar. Kesinlikle çalışanlarla ilgili bir durum değil. Kimse işinden olmayacak. Sadece idarenin tasarrufu” dedi.

TASARRUF SAĞLANACAK

Kaçmaz,Murapaşa Belediyesi’nin her kurum gibi küçülmeye gittiğini hatırlatarak, “Maliyet karşılamayınca yapacak bir şey yok.Gelen istatistikler, yapılan tahsilatlar, personel maliyetleri bunların hepsi hesaplandı. Dolayısıyla ciddi anlamda bir tasarruf yapıldığını düşünüyorum. Ayrıca buralarda ki arkadaşlarımızı belediyenin içine aldığımız takdirde gişe sayımız da ciddi anlamda artacak ve sıra beklemeler büyük oranda azalacak” diye konuştu.

BANKALARLA DA İŞBİRLİĞİ

Hasan Kaçmaz; Muratpaşa Belediyesi ve PTT’nin, ilçedeki mükelleflerin vergi ve diğer ödemelerini Türkiye’nin dört bir yanındaki PTT şubeleri üzerinden yapılmasını sağlamak üzere iş birliği gerçekleştirdiğini de hatırlatarak, şöyle konuştu: “VakıfBank, Halk Bankası ve Akbank’la yapılan protokollerin ardından PTT ile sağlanan iş birliğiyle Muratpaşa’da işyeri bulunan, ev sahibi olan tüm mükellefler vergi ve diğer ödemelerini Türkiye’nin her yerinden kolaylıkla yapabilecek. Ayrıca, PTT ve bankalar dışında, www.muratpasa-bld.gov.tr sitesinde bulunan e-ödeme hizmeti, 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi üzerinden vergi ve diğer ödemeler gerçekleştirebilir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim