Akdeniz GERÇEK’e konuşan Haşimişcan Mahallesi Muhtarı Halil Ay, geçtiğimiz hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile görüşerek, konu hakkında ki isteklerini ilettiklerini belirterek, “Çünkü mahalleli ve Antalyalılar buranın eski haline getirilmesini istiyor. Bu konuda çok büyük bir baskı ve talep var. Hatta bu konu sosyal medyaya bile yansıdı. Biz de bu isteğimizi konunun en önemli muhatabı Başkan Böcek’e aktardık. O da bize çok olumlu yaklaştı. ‘Neden olmasın, araştıralım ne yapabileceğimize bakalım ve gerekeni yapalım’ dedi.  Açıkçası bizi umutlandırdı. Umarım spor salonu tekrar Antalya’ya kazandırılır” dedi. Muhtar Halil Ay, spor salonunun tekrar açılması için 10 binlerce imza toplayabileceklerini de sözlerine ekledi

ÇİMRİN: KENT MÜZESİ OLSUN

Öte yandan kent tarihçisi Hüseyin Çimrin de konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bugün karkas bir görünüm arz eden spor salonunun, Antalya Kent Tarihi Müzesi olacağını kaydetti. Antalya'da bir Kent Müzesi kurulması için 1990'lı yılların ortasından itibaren çok çabaladığını, çok emek verdiğini hatırlatan Çimrin, “Bütün bu çabalarımı, Antalya'da beni yakından tanıyan herkes bilir. Bu hayalim, Sayın Menderes Türel'in 1. Belediye Başkanlığı döneminde, hayata geçirilmeye başlandı. O yıllarda bütün Karaalioğlu Parkı, Atatürk Spor Salonu, Atatürk Stadyumu, Öğretmenler Gazinosu (Nikah Salonu) ve İki İpek Böcekçiliği Mektebi, Atatürk Köşkü ve Müzesi, Halkevi (Büyükşehir eski hizmet binası) binalarını da içine alan müthiş bir Kent Müzesi Projesi hazırlandı” dedi.

BAŞKAN’A İNANCIM TAM

Bütün bu binaların ayrı ayrı kurumların mülkiyetinde olması nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devrinin ister istemez biraz zaman aldığını da hatırlatan Çimrin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün karkas bir görünüm arz eden spor salonu, Antalya Kent Tarihi Müzesi olacak. Bir zamanlar Karaalioğlu Parkı içinde gezdiğiniz Antalya tarihi sergileri artık bu binanın içinde yer alacak. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Böcek'in salonda geçtiğimiz günlerde inceleme yaptığını haberlerde gördüm. Başkanımızın Doğu Garajı ve 3. Etap Tramvay hattı projelerini devam ettirdiğini görüyorum. Yeni başkanımızın şehrin belleğine önem verdiğini, önceden de biliyorum. Bu nedenle spor salonumuzun da yakın bir zamanda ele alınacağına da inancım tam.”

Kubilay ELDEMİRCİ





Editör: TE Bilisim