Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi’nin Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ve Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı boyunca İnönü Ortaokulu’nda okuyan kız çocukları olan ailelerle yürüteceği “Ailemle Güçlüyüm” projesinin açılış toplantısı Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Delegesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Delegesi Songül Başkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

FARKINDALIK YARATMALIYIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi Başkanı Ayla Yüksel, Zeytinköy yöresinin en büyük eksikliğinin kız çocuklarının eğitimine önem vermemesi olduğunun altını çizdi. Kız çocuklarının eğitimi konusunda toplum olarak farkındalık yaratmak zorunda olduğumuzu kaydeden Yüksel, “Bugüne kadar kız çocuklarıyla ilgili ne yaptık onu çok iyi sorgulamamız gerekiyor. Biz geçen yıl 20’ye yakın genç kızımızla uyguladığımız proje sonunda bu kızlarımızı kazandık. Ama bizim gücümüz 20 tane kızımıza yetti. Biz kendisine sivil topluma, sosyal sorumluluğa adamış bütün kuruluşların kadınlarımıza ve genç kızlarımıza destek olmak zorundayız. Çünkü bu kızlar, hem bizlerin hem de ailelerinin geleceğidir. Bu çocukların eğitimi için hep birlikte çaba göstermeliyiz. Biz kız çocuklarımızla beraber ailelerinin de hem ekonomik açıdan hem de sosyal açıdan güçlenmelerini istiyoruz. Onların toplumda birer gelişmiş birey olarak, ülke sorunlarını bilen, ülkenin sorunlarıyla mücadele edebilecek gücü kazanacak fertler olmasını istiyoruz. Biz TKD olarak kadınımızı böyle güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.


DAHA ÇOK ÇABA SARFEDİLMELİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise ülkenin birçok konuda büyük sorunlarının olduğunun altını çizerek her şeye rağmen kız çocuklarının eğitimi konusunda daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi’nin, bu konudaki çabalarını yakından izlediğini ve takdir ettiğini kaydeden Uysal, ortaokulda okuyan kız çocuklarına yönelik olarak yürütülecek olan projeyi önemsediğini söyledi.


AİLELERE DE EĞİTİM VERİLECEK

Prof. Dr. Fulya Sarvan ise yaptığı konuşmada projenin amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Ortaokulda okuyan kız çocuklarına yönelik olarak yürütülecek olan projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Sarvan, “Projeye katılan aileler ve çocuklarına yıl boyunca Türk Psikologlar Derneği Antalya Şubesi işbirliği ile 6 eğitim semineri düzenlenecek. Bu projeyle kız çocuklarının eğitimleri süresince anne ve babalarının desteğini daha güçlü biçimde hissetmeleri sağlanacak” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim