Eğitim ve Bilim Emekçileri (Eğitim Sen) Sendikası Antalya Şube Kadir Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir Sen‘i sert bir dille eleştirdi. Konyaaltı İlçesi’ndeki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Bekir Tuna’nın üyelerine yönelik uyguladığı saldırının gerçeği yansıtmadığını iddia eden Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanının açıklamaların şaşkınlıkla okudukların kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:Eğitim iş kolundaki eğitim emekçilerinin çıkarlarını savunmadıkları, her koşulda idarecilerin ve iktidarın savunusu yaptığı için kendilerine sendika demenin gerçeği yansıtmadığı bir yapı, 17 Ekim 2019 tarihinde bir üyemize saldıran ve yaralayan kişi ile ilgili açıklama yapmış.”

BİZİ HEDEF ALMIŞ

“Açıklamasında bizi hedef almış, bizim açıklamamızın gerçeği yansıtmadığını iddia etmiş.

Gazete haberlerinde deniyor ki: ‘Okul müdürünün Eğitim Senli öğretmene saldırdığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve okul müdürünün öğretmene görevini hatırlatması üzerine, öğretmenin amirine karşı gelerek fiili müdahalede bulunduğunu söyledi. Çoban, bir sendikanın açıklamasıyla müdürün hedef gösterilerek toplumun kutuplaşmasına zemin hazırlandığını söyledi.”

NERESİNİ DÜZELTECEĞİZ

“Basın metni elimizde olmadığı için gazetelerde yazıldığı gibi aktardığımız bu açıklamanın neresini düzelteceğimiz konusunda bir şaşkınlık yaşadık” diyen Öztürk şöyle devam etti: “Diyelim ki bizim arkadaşımız görevini yapmıyor ve ‘bizim müdür’ demekten imtina ettiğimiz konumu gereği öyle anılacak zat, görevini hatırlatıyor arkadaşımıza. Hatırlatsın! Desin ki ‘şunlar yanlış, uyarıyorum sizi’; hatta daha ileri gitsin ‘şu davranışlarınız nedeniyle savunmanızı istiyorum’ desin. Daha da ileri gitsin, soruşturma açılması için İlçe - İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazsın. Bunların hiçbiri olmamış.”

TACİZ VE TEHDİT ETMİŞ

“Pekiyi ne olmuş arkadaşımızı önce taciz ve tehdit etmiş; arkadaşımız yerden dosya ve tabletini alırken de arkasından vurmuş. Arkadaşımızın kafasına dikiş atılmış ve üç gün rapor verilmiş bu saldırıdan dolayı arkadaşımıza. Fiili saldırıda bulunan bizim arkadaşımızsa ‘amir’de buna dair bir iz ya da emare yok! İkinci bir iddia da bizim toplumu kutuplaştırdığımız iddiası! Toplum kim, müdür konumundaki saldırgan mı? Toplumu kutuplaştıran arıyorlarsa aynaya ya da muhibbileri, yandaşı oldukları iktidara baksınlar!”

BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ

Eğitimciye yapılan saldırıyı kınayacakların önce şiddet uygulayan müdürü kınamasını isteyen Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Müdür denilen saldırganın cesareti ve güveni nereden aldığını bu açıklama ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ama hem açıklamayı yapan yapıya hem de önüne gelene saldıran müdür konumundaki kişiye hatırlatırız; Bu devran hep böyle gitmez ve güvendiğiniz dağlara karlar yağar. Eğitimde şiddetin artmasına kimlerin çanak tuttuğu da bu açıklamayla ortaya çıkmıştır. Eğitimciye yapılan saldırı kınayacaklarsa önce o müdür konumundaki şiddet uygulayan saldırganı kınasınlar.”

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

“İçi boş, cilalı laflarla saldırganı savunmasınlar. Şiddetin her türlüsüne karşılarsa arkadaşımızı başından yaralayan sakat kalmasına ve hatta ölmesine yol açabilecek saldırıyı kınasınlar. ‘İlgili yetkili mercilerce inceleme başlatıl’dı deyip adaletin tecelli edeceğini söyleyenlerin önce adil olmaları gerektiğini de hatırlatalım. ‘Yetkililer nasıl olsa bir şey yapmaz’ diye düşünüyorlarsa da hukuksal ve tarihsel olarak bu olayın peşini bırakmayacağımızı tüm Antalya kamuoyuna duyurmak isteriz. Bizim bir sloganımız var: “Gün gelecek, devran dönecek… -herkes- halka hesap verecek!”   Kubilay ELDEMİRCİ



Editör: TE Bilisim