Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim İş) Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Konyaaltı İlçesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu müdürünün bir öğretmene yaptığı saldırı sonrası yetkililerin konuyla ilgili çok ciddi bir soruşturma açmasını ve gereken yaptırımları uygulamasını istedi. Bu tip olayların daha önce de yaşandığını hatırlatan Iltar, suçlular ceza almadığı sürece aynı sürecin tekrarlanacağı uyarısında da bulundu.

BU MÜDÜRÜ KİM KORUYOR?

AKP’nin iktidara geldiğinden bu yana hep yöneticilerin görevlere liyakatle gelmesi yönünde açıklamalar yaptıkların hatırlatan Iltar, “Liyakatle görevlendirme olmayınca bu tip olayların yaşanılması kaçınılmaz oluyor. Bir müdürün böylesine bir olayın içine girmesi, böyle bir olayla gündeme gelmesi gerçekten inanılmaz. Bu müdür, bu gücü nereden alıyor? Bir öğretmeni dövme cüretinde nasıl bulanabiliyor? Bu müdürü kim koruyor, gerçekten çok merak ediyoruz” dedi.

DERHAL AÇIĞA ALINMALI

Daha önce bu tip olaylara karışan öğretmenlerin derhal açığa alındığını kaydeden Iltar, “Bu müdürün de aynı şekilde derhal açığa alınmasını bekliyoruz.  Çünkü bu psikolojide olan, bu davranış içinde olan bir müdürün tekrar başka bir okulda görev alması kesinlikle doğru değildir. Bu konuda Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan herhalde bu konuda gereken hassasiyeti gösterir diye düşünüyorum. Umuyorum en kısa zamanda bu konuda kamuoyunu da bilgilendirirler” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ


 

Editör: TE Bilisim