İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Mahkeme kararı ile geçen yıl kiralanan firmadan geri alınan, ancak halkla açılmayan Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik kullanım alanının yeniden eski işletmeciye ihale edildiği iddiaları üzerine konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne meclise taşıdı. Söz verilmesine rağmen halkın kullanımına açılmayan Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanı için aynı zamanda imar affına başvuru yapıldığına dair çıkan haberlere dikkat çeken Subaşı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli`nin cevaplandırması istemi ile verdiği soru önergesinde; ‘Kamuya devredilen Kındılçeşme kamp alanı ve günübirlik kullanım alanı ne zaman halka açılacak?’ diye sordu.

KINDILÇEŞME’DE SORUMLU KİM?

Subaşı, soru önergesinde, iddialarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den konunun aydınlığa kavuşturulmasını istedi ve ‘Sadece bir örnek olan Kındılçeşme gibi ülkemizin tabii ve kültürel hazinesi olan pek çok yerde usulsüz uygulamaların özensizce denetimden uzak sürdürülmesi dikkat çekicidir. Halkın duyarlılığı ve eylemleri sonucunda yargı durdurma kararı vermişti. Tekrar halka açılması beklenirken imar affına başvurulmuş olduğu ve kaçak yapıların yapım sürecinin devam ettiği, koyun halka kapalı olduğu haberleri basına yansıdığını Milli Parklar Müdürlüğü’nün hangi gerekçe ile yasalara rağmen bu alanı halka yeniden açmadığı büyük bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor’ dedi.

SORU İŞARETLERİ VAR

Subaşı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kapatılıp, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde daire başkanlıkları olarak dağıtılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi taslağının basına yansıması üzerine Kındılçeşme ve benzeri doğal alanlarda soru işaretlerinin ve muhatap bulamama gibi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguladı.




PAKDEMİRLİ’YE SORULAR

Kındılçeşme’deki kaçak yapılar için kimlerin hangi gerekçe ile imar affına başvurduğunun açığa çıkarılması gerektiğini ifade eden Subaşı, Bakan Pakdemirli’ye şu soruları yöneltti; “Kamuya devredilen Kındılçeşme kamp alanı ve günübirlik kullanım alanı ne zaman halka açılacaktır?

Kındılçeşme kamp alanı ve günübirlik kullanım alanı hakkında imar affına başvuru yapılmış mıdır? Sadece bir örnek olan Kındılçeşme gibi ülkemizin tabii ve kültürel hazinesi olan pek çok yerde usulsüz uygulamaların özensizce denetimden uzak sürdürülmesi dikkat çekicidir. Halkın duyarlılığı ve eylemleri sonucunda yargı durdurma kararı vermişti. Tekrar halka açılması beklenirken imar affına başvurulmuş olduğu ve kaçak yapıların yapım sürecinin devam ettiği, koyun halka kapalı olduğu haberleri basına yansımıştır. Kındılçeme’nin halka açılması gerekirken, koydaki kaçak yapılar için hangi gerekçeyle imar affına başvurulmuştur?  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kapatılması iddiaları gerçeği yansıtıyor mu?  Kındılçeşme’de bulunan kaçak yapılar için imar affına kim tarafından başvurulmuştur?” 



Editör: TE Bilisim