Bu yıl 8'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Bisiklet Festivali dolayısıyla bir araya gelecek bisikletliler, 3 gün boyunca Kemer'in tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için pedal çevirecek. Festivalde bisikletliler, Akdeniz'in mavi sularının yanı sıra Toros Dağları'nın yeşillikleri içinde çadırlı kamp yapma imkanı da bulacak.

Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi'nin destekleriyle Antalya Bisiklet Festivali Derneği (ANBİFED) tarafından organize edilen festivalde yapılacak tur boyunca Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ekipleri güvenlik desteği verecek. Festivalde, olası kazalara karşı ambulans bisikletlileri takip edecek.

Türkiye'nin yanı sıra İsviçre, İran ve Rusya'dan gelecek bisikletliler Kemer'in tarihi ve doğal güzellikleri olan Phaselis, Göynük Kanyonu, Alacasu Koyu ve antik çağdan günümüze kadar sağlam kalan Taş Köprü'yü ziyaret edecek. Geçmişten günümüze taşınan kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, bisikletin çevre dostu işlevi, alternatif bir ulaşım ve turizm aracı olarak da benimsenmesinin de amaçlandığı belirtildi. DHA

Editör: TE Bilisim