HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ADIM

Antalya’da toplu taşıma araçlarında saat 22.00’den sonra kadınlar duraksız iniş biniş yapabilecek. Uygulama ile kadınların toplu taşıma araçlarını güvenle kullanması sağlanırken, TKDF Başkanı Güllü, “Sayın Başkan’dan ilk isteğimiz buydu. Kadın politikalarında ki adımların çok hızlı ve seri şekilde atılması hem içinde yaşadığımız dünyanın şiddet olaylarının bitmesine, hem kadının istihdamının kolaylaşmasına dair bir süreci gündeme getirecektir” dedi. “Kadını bazı kısıtlamalarla, bazı kurallarla güçsüz göstermeye çalışmaya kimsenin hakkı yok” diyen Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi Başkanı Ayla Yüksel ise kadını güçlü görmek istediğini ancak bu kararı da kadınların sorunlarını en aza indirmek açısından olumlu bulduğunu kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile yaptığı 'Acil Yardım Hattı İşbirliği' protokolü ve UKOME’nin hızlı bir şekilde aldığı kararla artık akşam saat 22.00’den sonra toplu taşıma araçlarını kullanan kadınlar daha güvenli bir şekilde evlerine gidebilecekler.

BÖCEK’E TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, konuyla ilgili yaptığı açıklama Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karara teşekkür etti. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Güllü, Antalya’ya yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkan Muhittin Böcek ile 'Acil yardım hattı işbirliği' protokolünü imzaladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Sayın Başkan’dan ilk isteğimiz buydu. Çok kısa zamanda UKOME’den karar alınarak çıkmış olmasını çok önemsiyoruz. Kadın politikalarında ki adımların çok hızlı ve seri şekilde atılması hem içinde yaşadığımız dünyanın şiddet olaylarının bitmesine, hem kadının istihdamının kolaylaşmasına dair bir süreci gündeme getirecektir. Bu nedenle ben Muhittin Böcek’e kadınlar için yaptığı bu güzel çabalara teşekkür ediyorum.”

ÖNEMLİ BİR ADIM

“Biz bu adamı, Türkiye turizminin göz bebeği olan Antalya’dan bu nedenle başlatmıştık. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi konusundaki bu adım son derece önemlidir. Bundan sonraki adımların şiddeti önleme üzerine olacağına ve hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. Başkan Muhittin Böcek ve biz bu konuyu siyaset üstü olarak görüyoruz. Böylelikle Sayın Başkan ve biz de üzerimize düşen göreve yapınca Antalya şiddetsiz bir kent olacaktır.”

YÜKSEL: KADIN GÜÇLÜDÜR

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi Başkanı Ayla Yüksel ise kadını güçlü görmek istediğini ancak alınan kararı da kadınlarımızın sorunlarını en aza indirmek açısından olumlu bulduğunu kaydetti. Kadınların çok güçsüz gösterilmesini istemediğini ifade eden Yüksel, “Yani erkekler nasıl durakta otobüsten inip evlerine gidiyorlarsa kadınlarda aynı şekilde gidebilir. Burada önemli olan araçtan inen bir kadına herhangi bir kötü davranışın olmaması. Onun için mücadele etmek lazım. Yoksa ‘Efendim bu kadındır. Onu gidip evine bırakalım’ olmaz. Kadın güçlüdür. Kadını bazı kısıtlamalarla, bazı kurallarla güçsüz göstermeye çalışmaya kimsenin hakkı yok. Ben bunun karşısındayım. Ama şu var; kadına yönelik her türlü olumsuzluğun karşısındayım. Bu alınan kararda pozitif bir ayrımcılıktır. Ben kadını güçlü görmek istiyorum ama alınan kararı da kadınlarımızın sorunlarını en aza indirmek açısından olumlu buluyorum” dedi.

ARSLAN: BİZ DE MUTLU OLDUK

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan,UKOME kararı ile resmileşen uygulamanın kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.  Arslan, “Şoför arkadaşlarımız zaten daha önce de özellikle kadın yolcularımızı daha uygun yerlerde indiriyorlardı. Yani o konuda biz de duyarsız değildik, çok hassastık. Çünkü kırsal bölgelerde ya da Baraj Mahallesi, Düden ve Sütçüler gibi gece geç saatte araçtan inmek yolcunun güvenliği açısından sıkıntılı olabiliyordu. Şimdi bunun UKOME kararı ile resmileşmesi iyi oldu. Bundan biz de memnun olduk” diye konuştu.  Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim