Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gülay Esen, özellikle 622’inci sokağa park edilen araçlar nedeniyle yolların adeta otoparka döndüğünü iddia etti. Hem esnaf hem de vatandaşın arabalarını buldukları her yere park etmesinden dert yanan Muhtar Esen, “Cumhuriyet Mahallesi’nde, gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle ciddi anlamda trafik sıkışıyor ve buna ne yazık ki kimse engel olamıyor. Böyle olunca acil durumlarda ambulans ve polis araçları bile geçemiyor. Girse bile araçlaryolun sağına ve soluna park ettiği için girdiği yerden çıkamıyor. Bazen yollarda yürümek bile imkansız hale geliyor” dedi.

İNSANLAR ADETA İSYANDA

Çarşamba Pazarı kurulduğunda yol kenarlarına park eden araçlar nedeniyle trafiğin tamamen sıkıştığının altını çizen Esen, “Cumhuriyet Mahallesinde oturan vatandaşlar çarşamba günleri kurulan Çarşamba Pazarı’nın gelmesini artık istemez oldu. İnsanlar adeta isyanda. Çarşamba pazarının kurulduğu yer zaten haftanın 6 günü otopark olarak kullanılıyor ama ücretsiz olmasına rağmen kimse aracını buraya koymak istemiyor. Herkes yine gelip yolun iki tarafına aracını koyuyor. Bu konuda çok ciddi caydırıcı bir cezalandırma olmalı” diyerek sıkıntısını dile getirdi.

SORUMLU ORTAYA ÇIKSIN

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gülay Esen, bu konuyu birçok yereşikayetetmelerine rağmen kimsenin konuyu sahiplenmediğini de hatırlatarak şöyle devam etti: “Sonuç olarak birilerinin bu sorunu sahiplenmesi lazım. Her kurum sorumluluktan kaçıyor. ‘Emniyet Müdürünü arayın, belediyeyi arayın, zabıtayı arayı’n diye bizi hep başka yerlere yönlendiriyorlar. Muratpaşa Belediyesi, ‘sorumlu ben değilim’ diyor. Büyükşehir, ‘sorumlu ben değilim’ diyor. Kim buranın sorumlusu ortaya çıksın ve bu sorunu çözsün.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim