Konuksever Mahallesi’nde 11 yıldır uğraşılan AVM’nin önünü açan planlamaya karşı mücadele sürerken, bu kez de planları akaryakıt istasyonu için düğmeye basıldı. Akdeniz GERÇEK’in ulaştığı bilgilere göre 2018 yılında plan tadilatı yapılan Konuksever Mahallesi 4439 ada 12 parselde akaryakıt istasyonu için harekete geçildi.

Antalya Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, konuyla ilgili bilgisi olmadığının altını çizdi ve bahsi geçen akaryakıt istasyonunu Eşgüdüm Kurulu toplantısında gündeme getireceğini söyledi.

Antalya’nın kent merkezine yapılacak yeni bir akaryakıt istasyonuna ihtiyacı olmadığını kaydeden Başkan Çavdar, “Antalya gibi turizmin başkenti konumunda olan bir kentin tam da göbeğine akaryakıt istasyonu yapılmasını doğru bulmuyorum. Kentin nefes olacağı yerlere artık akaryakıt istasyonu ve AVM yapmaktan vazgeçilmelidir. Zaten kentin her noktasında akaryakıt istasyonu var. İhtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Eşgüdüm Kurulu olarak bunları onaylamıyoruz” dedi.

Rant kokan projelerden uzak durulmasını isteyen Çavdar, “Artık kenti yöneten insanların buna ses vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde kaybeden Antalya ve Antalyalı oluyor. Kenti planlayan insanların, Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer belediyelerin bir şekilde rant kokan ve kenti olumsuz etkileyecek projelere taviz vermemesi lazım. Her meclise mutlaka bir plan tadilatı geliyor. Bunlar bizi son derece rahatsız ediyor” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim