Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan,Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödediği gelir desteğinde yaptığı değişiklikle ilgili konuştu. Konu hakkında görüş bildirmekten kaçınan Arslan, Akdeniz GERÇEK’in ısrarlı soruları üzerine ulaşım esnafının bu durumdan memnun olmadığını dile getirdi.

HABERDAR EDELMEDİK

16 Eylül Pazartesi günü (bugün) Başkan Muhittin Böcek ile bu konuyu detaylı bir şekilde görüşeceklerini aktaran Arslan, şöyle devam etti: “Alınan bu karar sonrası ulaşım esnafının sıkıntıda olmadığını söylemek yalan olur. Çünkü bu karar alınmadan önce bizim de haberdar edilmemiz gerekiyordu. Sayın Başkanın Büyükşehir Meclisinde yaptığı açıklamalar bizi tatmin etmedi. Yarın (Pazartesi) günü saat 15.30’da kendisiyle bu konuda görüşme yapacağız. Olmazsa gerekeni yapacağız.”

ESNAF TEDİRGİN

“Biz ulaşım esnafı olarak, hafta sonu görüşmelerimizi yaptık ve konuyu masaya yatırdık. Belirli kararlarımızı aldık. Başkan Böcek ile yaptığımız görüşmeler ve alınan kararlar sonunda biz de yolumuza bakacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Açıkçası ulaşım esnafı çok tedirgin. Başkan Böcek, ‘Biz daha iyisini birlikte yapacağız’ demişti. Ama öyle almadı. Bence bu doğru bir davranış değil.”

BÖCEK NE DEMİŞTİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, mecliste yaptığı açıklamada toplu ulaşıma yaptıkları zam sonrası çok sayıda eleştiri aldıklarını kaydetmiş ve ulaşım esnafının bu modelden bir zararı olmayacağını vurgulamıştı. Böcek, taşınanlar ve taşıyanların memnun olacağını da ifade ederek sözlerini şöyle tamamlamıştı: “Her ay 6 milyon ödeyemiyoruz, bu para Antalyalının parası. Ben arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olacağım." Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim