İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç, parti içi muhalefetle ilgili sert uyarılarda bulundu ve birlik mesajı verdi. İktidar olmadan daha yolun başında birbirine giren, kendi aralarında kavga eden, birbirinin kuyruğunu kemiren hiçbir partinin iktidara gelemeyeceğini ve gelmediğini vurgulayan Gönenç, “Geçmişteki iktidar olan partilere göz atarsanız, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi uzun süre iktidarda kalmış ne zaman kendi içinde kavga yapmaya başlamış, o zaman sonları olmuştur. Önümüzdeki süreçte de Adalet ve Kalkınma Partisi aynı hezimeti yaşayacaktır. Parti içinde hizmet yarışı olmalıdır. Olmazsa eşyanın tabiatına aykırı olur. Parti içindeki muhalefet son günlerde çok yıpratıcı, kılıç kalkan elinde sokağa inmiştir” dedi.

‘PARTİYİ YIPRATIYORSUNUZ’

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ile ilgili eleştirilerin partiyi yıprattığının altını çizen Gönenç, “İl başkanımız Ahmet Aydın ve teşkilatları ‘yıpratalım’ derken, sadece Antalya değil ülkemizin geneline zarar verdiğimizin farkında değiliz. İl başkanı Ahmet Aydın ve yönetimini beğenmek zorunda değiliz. Elbette benim de eleştiri yaptığım birçok hataları var. Ben açıkça yüzüne söylüyorum. Nizamettin Başkan kötü, Ahmet kötü, Mehmet kötü diyerek bir yere gelemeyiz. Muhalefet etmenin en büyük zararı, İyi Parti’ye oy veren vatandaşımız olmaktadır. İl gidecek, ilçe gidecek gibi konuşmalar, teşkilatları etkisiz hale kendi elimizde getirmekteyiz. Belediye başkanları, nasıl olsa bu teşkilat gider deyip ciddiye almadıklarını hissediyoruz” diye konuştu.

AKŞENER OLAYLARA VAKIF

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaşanan tüm olaylarla ilgili her türlü bilgiye vakıf olduğunu kaydeden Gönenç, şöyle konuştu: “Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendinin Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılması ile birlikte saldırılar büyük boyutlara ulaşmıştır. Antalya ve Elmalı yağlı pehlivan güreşlerinde ki bütün olaylar, sayın genel başkanımızın gözü önünde cereyan ettiği için her şeye vakıftır. Havalimanındaki karşılamadan tutun Elmalı'daki protokol krizine varıncaya kadar. İl başkanının kredi limiti düşük ise bu saldırılar ile puan kazandırmıştır. Çünkü her şeyi genel başkanımız, gördüğü, yaşadığı, bir ortamda iddia sahiplerini haklı olabilecekleri yerde haksız duruma düşürmüştür.”

GENÇLERE ÖRNEK OLALIM

Gönenç, açıklamasının sonunda birlik mesajı verdi. Gönenç, şöyle devam etti: “Bana sitem edebilirsiniz. Ama gerçekleri söylemez isek birbirimizi kandırmış oluruz. Ülke nüfusumuz 80 milyon civarı 60 ve üzeri yaşta olan 6 milyon, ya var ya yok. Bakıyorum bizim partimizde kavgacı üslup da görünenler 60 ve üzeri. Gelin sevgili ağabeylerim kardeşlerim. Gençlere abilik yapalım onlara örnek olalım. Yol gösterelim, yön gösterelim istikamet gösterelim. Hayatımızın sonbaharında eşimize dostumuza çocuklarımıza torunlarımıza zaman ayıralım. Kongrelerde adaylar olsun, destek verebilirsiniz benim adayım daha iyi yapabilir daha kaliteli hizmet yapabilir diyebilirsiniz. Demelisiniz.

Ama lütfen o güne kadar bir olalım, birlikte olalım.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim