Gazetecilerin çalışma koşullarının giderek kötüleştiği, işsizliğin arttığı süreçte, bütün bu ve benzer sorunların çözümü gerektiği düşüncesiyle Antalya Basın Cemiyeti(ABC)kuruldu.  Kurucular Kurulu adına ilk açıklamayı yapan Başkan İbrahim Akkaya, “Görünen o ki; meslek örgütümüz bu konuda yetersiz kalmaktadır. Kimi siyaset kulvarında kendilerine yer aramakta, kimi gücün yanında yer almak için çaba harcarken, mesleğini ve örgütlenmesini unutmaktadır. Kimi meslek örgütleri de siyasi partilerin arka bahçesi duruma gelmiştir. Bütün bunları; herhangi bir cemiyet ya da meslek örgütünü ne suçlamak, ne de hedef göstermek adına söylemiyorum, bu gerçeklere artık yüzümüzü dönmeden bakmak, çözüm aramak, en önemlisi de el ele vererek siyaset gücüne teslim olmamamız gerekmektedir” dedi..

ABC KURUCULAR KURULU GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI

Antalya Basın Cemiyeti’nin(ABC) 7 kişilik kurucular kurulunun ilk toplantısında İbrahim Akkaya Başkan, Ebru Küçükaydın ve Ayten Zerman Başkan Yardımcısı, Cem Çon Sekreter, Sevgi Gümüş Muhasip, Nihat Toklu ve Kubilay Eldemirci üye olarak görev aldılar.

ABC Kurucu Başkanı İbrahim Akkaya, yazılı açıklamasında, şunları söyledi : “Bu sorunların çözümüne katkı vermek üzere Antalya’da bir grup gazeteci bir araya gelerek Antalya Basın Cemiyeti Derneği adında bir meslek örgütlenmesi gerçekleştirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; bu cemiyet birilerine rakip olmak, diğer meslek örgütlerinin çalışmalarına köstek olmak için kurulmamıştır. Tam tersi birlikte hareket ederek destek olmak, çözüm üretmek adına ilk adımlarını atmıştır. Her gazetecinin istediği meslek örgütünde veya örgütlerinde yer alması en doğal ve Anayasal hakkıdır. Meslek bizim mesleğimiz, bu mesleğin sorunlarını ve de çözümlerini bizden iyi kimse bilemez. O nedenle; “Taşın altına elimi ben de koyacağım” diyen, bu yürekliliği gösteren gerçek gazeteci dostlarımızı yeni oluşuma da üye olmaya davet ediyor, Kurucu Yönetim Kurulu adına hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum”(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim