Antalya Barosu ile Türkiye Barolar Birliği(TBB)Başkanı Metin Feyzioğlu arasında 2017 yılının Mayıs ayında başlayan kriz, Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan yeni adli yılın açılış törenine katılması ile zirve yapmıştı.  TBB Başkanı Feyzioğlu, Saray’da yapılan yeni adli yıl açılış törenlerine katılmayan ve aralarında Antalya’nın da bulunduğu 52 Baro için ‘tuzu kurular´benzetmesi yaptığı gibi, AKP hükümeti tarafından hazırlanan ‘Yargı Reformu’ yasa tasarısına destek vermesi tartışmanın fitilini yeniden ateşlemişti.

GENEL KURULDA KÜRSÜ KRİZİ

Antalya Barosu ile TBB Başkanı Metin Feyzioğlu arasındaki ilk kriz 2017 yılının Mayıs ayında yapılan Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda ortaya çıkmıştı. Feyzioğlu, genel kurulda oy kullanan 486 delegeden 420’sinin oyunu alarak önceki genel kurullara göre daha az oyla yeniden seçilmişti.

Feyzioğlu, genel kurulda konuşma talebinde bulunan  Antalya delegasyonuna söz vermemiş, Antalyalı bazı delegeler kürsü yasağını protesto etzmek için genel kurulu terk etmişler, ardından Antalya Barosu Türkiye Barolar Birliği delegeleri Feyzioğlu’na istifa çağrısı yapmıştı. Antalya Barosu ile Feyzioğlu arasında 2017 yılının ortasında başlayan kriz son gelişmeler ile iyice su yüzüne çıktı.

POLAT’TAN ‘BUGÜNÜN SARAYLISI’ YAKIŞTIRMASI

TBB Başkanı ile Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan arasındaki tartışma ve söz düellosu Feyzioğlu’nun yandaş Sabah Gazetesi’ne verdiği röportaj ile yeniden alevlendi. Metin Feyzioğlu, röportajda yeni adli yılın açılışı için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gittiği için kendisini eleştiren baroların olağanüstü kurultay talebi için şunları söylemişti : “Onların geleneğinde sürekli kurultay var sanırım. Türkiye Barolar Birliği'ni kongreye götürme girişiminin çok verimle olmadığını düşünüyorum. Kamuoyu keşke bizim bu önerilerimizi tartışsaydı çok doğru bir iş yapmış olurdu. Ben çözüm istemediklerini düşünüyorum. Çünkü çözümsüzlükten besleniyorlar” Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın ciddi bir eksen kayması yaşadığını belirterek, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: 

“ Saraya iltica edip Bugünün Saraylısı olan TBB Başkanına, Adalet Bakanlığının değil, İçişleri Bakanlığının daha çok yakışacağını düşünüyorum”(İbrahim AKKAYA)

 

 

Editör: TE Bilisim