ÇOKAL’DAN AĞIR KINAMA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından altın kemerin Bilal Erdoğan’a taktırılması kriz yarattı. İki belediyenin işbirliğinde yapılan organizasyon için gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e kupa verdirilip, altın kemeri Erdoğan’ın takması sosyal medyada tepki çekti. En ağır tepki İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’dan geldi. Çokal, “Antalya valisi demokratik bir devletin mi valisi yoksa nepotik-monarşikbir saltanatın mı mabeyncisidir?” dedi.


BUDAK’A GÜRSOY’DAN TEPKİ

Bir değir kriz de tribünde yaşandı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’a bir görevlinin yaklaşarak ‘Rica etsem bir kayar mısınız?’ demesiyle başlayan kriz,  “Protokolde yeri olmayan Bilal Erdoğan burada oturuyor. Gidin onu kaldırın” cevabıyla tırmandı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bülent Gürsoy, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yer açmayan Budak’a yüklendi. Gürsoy, “Siz nasıl oluyor da Millet İttifakı'nın 2 partisinden biri olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için bir sandalye yana kayarak yer açmaktan imtina ediyorsunuz?” dedi.

 

GÜRSOY: KINIYORUM

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bülent Gürsoy,  İYİ Parti Genel Başkanı’nın olduğu bir yerde Erdoğan’ın altın kemeri takmasına tepkisini şöyle dile getirdi: “Antalya'da 'Türk'ün ilk er meydanı', 667'nci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde İYİ Parti Lideri Meral Akşener, protokolde olduğu halde altın kemeri devlette hiç bir yeri ve vasfı olmayan Bilal Erdoğan verdi. Organizasyonu bu hale getirenleri kınıyorum.”


ÇOKAL: DEVLETİN VALİSİ OLUN

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da "Valinin devlet başkanı karşısında protokol usulü uygulaması esastır” diyerek, şunları söyledi: “Antalya valisi demokratik bir devletin mi valisi yoksa nepotik-monarşik bir saltanatın mı mabeyncisidir? Sayın Meral Akşener ve bizler, şehrin üst protokolü olan valinin altın kemeri takmasını anlayabiliyoruz ancak Cumhurbaşkanı’nın oğlu olma sıfatının valilik sıfatının önüne geçirildiği bir sistem demokratik devlet anlayışının çözüldüğü bir mantığa delalet eder ki, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlı olan bizlerin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bu çerçevede protokol kurallarını nepotik bir bağlılığa dönüştürerek devlet adabını sekteye uğratan Sayın Valiyi kınıyor, bir ailenin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz."


BUDAK, YERİNİ VERMEDİ

2009-2014 Yılları arasında AKP İl Genel Meclis Üyeliği, 2014-2019 yıllarında da yine AKP’den Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan ve Menderes Türel döneminde Divan Katipliği yapan, son seçimlerde İYİ Parti’den Millet İttifakı adayı olarak seçimlere girip kazanan Halil Öztürk, ev sahipliği yaptığı 667. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde kriz üstüne kriz yaşadı. İlk kriz gün içinde protokol tribününde kendisine ayrılan yerde oturan Çetin Osman Budak’a bir görevlinin yaklaşarak ‘Rica etsem bir kayar mısınız?’ demesiyle yaşandı. Edinilen bilgiye göre CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Neden kayacak mışım?” diye sorunca, görevli, “Sayın Akşener geldi. Onun için” cevabını verdi. Görevlinin cevabına daha da sinirlenen Budak, “Protokolde yeri olmayan Bilal Erdoğan burada oturuyor. Gidin onu kaldırın” dedi. Çetin Osman Budak’ın bu cevabı üzerine görevli uzaklaştı.


GÜRSOY’DAN BUDAK’A TEPKİ

Bunun üzerine İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bülent Gürsoy, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: “Bir doğru, bir yanlış. 1- Bilal kim ki protokolde yer alıyor? 2- Siz nasıl oluyor da Millet İttifakı'nın 2 partisinden biri olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için bir sandalye yana kayarak yer açmaktan imtina ediyorsunuz?”

ZİYA NUR SEZEN 









Editör: TE Bilisim