Antalya’da yeni eğitim öğretim yılı yine sancılı başlıyor. Okulların yetersizliği, boş geçen dersler, öğretim kalitesinin düşüklüğü gibi geleneksel sorunlara bu yıl okul servis ücretleri sancısı ekleniyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yeni eğitim-öğretim yılında okul servis araçları için iki ayrı fiyat tarifesi belirlemesi gürültü koparmıştı. UKOME’nin devlet okulları için ayrı, özel okullar için ayrı servis tarifesi belirlemesine karşı çıkan ve kararı uygulamayacaklarını beyan eden özel okullara servis hizmeti veren şirketler ile veliler karşı karşıya gelmişler, iki farklı tarifeyi ‘rantı bitirdik’ sözleriyle destekleyen Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ise hedef adam haline gelmişti.

OKUL SERVİSLERİNE DESTEK BAŞLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesiin bir yetkilisi,  okullarıaservis ücreti veren araçlar için bu sabahtan itibaren denetimlere başlanacağını söyledi. Yetkili“ UKOME tarife belirlemişse buna uymak şarttır. Tarifeye uymuyorum demek suçtur. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan denetim ekipleri görevini yapmaya başlayacak. Trafik zabıtası ve trafik polislerinin oluşturduğu ekip, Antalya Servisçiler Odası ile birlikte denetim yapacak, kurallara uymayanlara gerekli işlemleri yapacak” dedi.

TARİFEYE UYMAYANLAR YANDI

Toplu ulaşım araçlarını da denetleyen ekibin bu sabahtan itibaren başlatacağı denetimlerde tarifeye uymadığı belirlenen araçlar için cezai işlem uygulanıp, araçların sefere çıkması engellenebilecek. Denetim ekipleri, UKOME tarafından belirlenen tarifelere uyulup, uyulmadığının okul servis araçlarının güvenlik, sigorta gibi, hostes ve benzeri konularda sıkı denetim yapacak, kurallara uymayanların sefere çıkması engellenecek, suçun ağırlığına göre araçların seferden men edilip, bağlanması gündeme gelebilecek. Okul servis araçlarında tarife kaosu devam ederken, özel okullara servis hizmeti veren şirketlerin tarifeye uymayıp, cumartesi günleri de çalıştıklarını öne sürerek, yüksek ücret talep etmeleri vatandaşların sıkıntısını artırıyor. Velilerin, özel okulların servis hizmeti için istenen yüksek ücretler ve daha önceki yıllarda alınan yüksek ücretlerin iadesi için yargıya gitmeleri öneriliyor. (İbrahim AKKAYA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim