İKİ AYNI TARİFE DOĞRU DEĞİL

TÜKODER Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, UKOME’nin devlet okulları için ayrı, özel okullar için ayrı fiyat tarifesi belirlemesinin kaos yarattığını belirterek, şunları söyledi: “UKOME’nin kararını doğru bulmuyoruz, çünkü sabah özel okula öğrenci taşıyan servis araçları, öğlen devlet okulları için servis hizmeti veriyor. UKOME neden iki ayrı tarife belirlemiş anlamak mümkün değil”

BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRMELİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlığının olduğunu vurgulayan Başkan Özçulcu, “İki ayrı tarife doğal olarak gürültü kopardı, sorun içinden çıkılamaz bir hal aldı. Büyükşehir Belediyesi, konuya el atıp, tarafları memnun edecek bir düzenleme yapmalı. Veliler, haklı olarak şikayetçi, okul servisi sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yine okul servisi ücret tartışması gündemin en önemli konusu oldu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bu dönem için devlet okulları ve özel okullar için ayrı fiyat belirmesi tartışmanın fitilini ateşledi. UKOME’nin iki ayrı fiyat tarifesi kararını uygun bulduklarını ve desteklediklerini açıklayan ve ‘rantı bitirdik’ diyen Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin’in  özel okullara servis hizmeti veren gruplarca tehdit edildiği ileri sürülmüştü.

İKİ AYNI TARİFE DOĞRU DEĞİL

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, UKOME’nin devlet okulları için ayrı, özel okullar için ayrı fiyat tarifesi belirlemesinin kaos yarattığını belirterek, şunları söyledi: “UKOME’nin kararını doğru bulmuyoruz, çünkü sabah özel okula öğrenci taşıyan servis araçları, öğlen  devlet okulları için servis hizmeti veriyor. UKOME neden iki ayrı tarife belirlemiş anlamak mümkün değil. Biz dernek olarak harekete çoktan geçtik. Tüketici Hakem Heyeti’nde de konuyu çok yönlü olarak ele aldık. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli çalışmanın yapılması için yazı yazdık.”

BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRMELİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlığının olduğunu vurgulayan Başkan Özçulcu, “İki ayrı tarife doğal olarak gürültü kopardı, sorun içinden çıkılamaz bir hal aldı. Büyükşehir Belediyesi, konuya el atıp, tarafları memnun edecek bir düzenleme yapmalı. Veliler, haklı olarak şikayetçi, okul servisi sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Okulların açılmasına sayılı saatler varken devlet okulu-özel okul servis kavgasının çıkması sıkıntı yarattı. Çocuğu özel okulda okuyan velilerin maddi durumu daha iyi, devlet okuluna göre servis ücreti de yüksek olur düşüncesi çok yanmış. Herkes sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorunda” dedi.

VELİLER YARGIYA GİTSİN DAVA AÇSIN

UKOME’nin iki ayrı servis ücreti belirlemesinin sancısını en çok velilerin çektiğini belirten Özçulcu, “Aynı hizmeti yapan okul servis araçlarında iki ayrı tarife doğru değil, adalet anlayışına da ters. Kararı UKOME aldığı için bizim dernek olarak müdahale etme şansımız çok az. Genel Merkezimize de sorunu ilettik, oradan tarife tartışmasını Antalya içinde çözmemiz gerektiğini söylediler. Bu durumda yüksek okul servisi ücretinden muzdarip olan Antalyalı velilere yargıya gitmelerini dava açmalarını öneriyoruz. Kararı UKOME aldığına göre adli yargıya ya da asliye mahkemelerine gitmeleri uygun olur. Biz de TÜKED olarak takipçisi olacağız” diye konuştu. (İbrahim AKKAYA)

Editör: TE Bilisim