Türkiye’de ve Antalya’da artan kadına ve çocuğa yönelik yönelik şiddeti önleme ve mağdurun korunması noktasında yerel yönetim olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza attı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından verilen “Acil Yardım Hattı” konusunda işbirliği protokolü yapıldı. Buna göre belediye, Acil Yardım Hattı’nın görünür kılınmasını sağlayacak. Federasyon tarafından verilen bu hizmetin duyurularının kamusal alanlarda yapılması dışında toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi konusunda da işbirliğinin yaygınlaşması hedefleniyor.

 

CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda duyarlılık göstererek imzaladığı protokole kadınlar da şahitlik yaptı. Başkan’ın Başdanışmanı Cansel Tuncer, Antalya’da Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Başkanlığı yapan, Eşitlik Eylem Planı katılımcısı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Delegesi Songül Başkaya ile Antalya Barosu’nda ve kadın örgütlerinde faaliyet gösteren Müge Gezginci de imza töreninde yer alarak, bu ilke ortak oldu.

 

HAKLI GURURU YAŞIYORUZ

İmzalanan protokole göre 0 549 656 96 96 ve 0 212 656 96 96 numaralı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Acil Yardım Hattı, Antalya’da tanıtılacak, görünür kılınacak. Bu sayede mağdurlar bu numaraları arayarak, şiddeti önleme ve hakları konusunda gerekli bilgilere doğru kanallardan ulaşacaklar. Başkan Böcek “Son günlerde artan şiddet, cinayet ve istismar vakalarının önlenmesi adına acil eylem planı olarak şiddet genelgesini ilk imzalayan Büyükşehir Belediyesi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

8 AYDA 286 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de duyarlılığı için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e tüm kadınlar adına teşekkür etti. Türkiye’de 1 Ocak 2019’dan bu yana 286 kadının öldürüldüğünü dile getiren Güllü, Antalya’nın ise 274 erken yaş doğum vakasının olduğu bir il olduğuna dikkat çekerek imzalanan protokolün önleyici olarak önemine vurgu yaptı.

 SONGÜL BAŞKAYA  

Editör: TE Bilisim