Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yıllanmış bir soruna el atılarak, okul servis araçları için UKOME kararıyla devlet ve özel okullar için iki ayrı fiyat tarifesi belirlenmişti. Çünkü okul servisi hizmeti yapan şirketler, özel okul yönetimleri anlaşarak yüksek tarife uyguluyor, veliler her yıl anormal şekilde artırılan okul servis ücretlerini ödemekte zorlanıyorlardı.

Antalya Servisçiler Odası’nın girişimi ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) doğrultusunda servis ücretleriyle ilgili olarak devlet ve özel okullar için iki ayrı fiyat tarifesi uygulanmasına karar verdi. UKOME kararını Akdeniz GERÇEK’e yorumlayan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, UKOME kararıyla devlet ve özel okullar için iki ayrı fiyat tarifesi kararı alınmasının çok doğru bir karar olduğunu vurgulayarak, “Devlet ve özel okullar için iki ayrı fiyat tarifesi kararı alınması son derece doğru bir karardır. Bu karardan önce aradaki rantçılar yani okul sahipleri ve oradaki şirketler esnaf üzerinden ciddi kazanç sağlıyordu” dedi..

UKOME KARARINI DİNLEMEYİZ

Okul servislerindeki rantı bitiren UKOME kararına karşı savaş açan özel okul sahipleri ve oradaki şirketlerin “bu kararı dinlemeyiz” resti çektikleri, servis ücretlerinin UKOME tarafından belirlenmesinin serbest ekonomi anlayışına ters düştüğünü öne sürerek, “Kendi fiyatımızı kendimiz belirleriz” dedikleri ileri sürülüyor. Okul servis ücretlerini kafalarına göre belirleyen ve velilerin sırtından, ciddi kazançlar sağlayan ‘aradaki rantçılar’ olarak bilinen okul sahipleri ve oradaki şirketlerin UKOME kararına bu yüzden karşı çıktıkları, UKOME kararını destekleyen Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ve ekibine karşı, tehdit ve yıpratma kampanyası başlattıkları bildiriliyor. UKOME kararına ve kararı destekleyen Antalya Servisçiler Odası’na karşı savaş açan grubun liderliğini yerel seçimlerde AKP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökcen Özdoğan Enç’in listesinden meclis üyesi adayı olan Çetintur firmasının sahibi İlhan Metin’ini yaptığı iddia ediliyor.

AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın da UKOME’nin özel okul servisleri için aldı fiyat tarifesi kararının iptali için dava açmaya hazırlandığı ileri sürülüyor.

UKOME’nin iki ayrı tarife kararına  20 yıldır uygulanan protokole rağmen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Okul Servis Araçlarının İşleyişine İlişkin Usul ve Esasları Belirleyen Protokol’ metni yayımlamasının rantçıları cesaretlendirdiği de öne sürülüyor.

 

HOSTES MAAŞI İÇİN ZAM YAPTIK

Antalya’daki özel okullara servis hizmeti veren araçların sahipleri, UKOME’nin iki aynı tarife kararını tanımadıkları, UKOME kararını hatırlatan velileri ise ‘araçlarımızda hostes hizmeti veriyoruz. Bunun için de servis ücretlerine zam yaptık” cevabını verdikleri belirtiliyor. Bakanlığın okul servis hizmetleriyle ilgili genelgesinde araçlarda hostes bulunması zorunlu hale getirildi. Okul servisi ücretlerine hostes hizmeti nedeniyle yüksek zam yapılmasının da bir kandırmaca olduğu, hostes ücretinin 60 lira civarında olduğu da ifade ediliyor.(İbrahim AKKAYA)

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim