Antalya Barosu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Has, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçalp ve çok sayıda kadın katıldı.

TOPLUMSAL BASKI VE ŞİDDET  

Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Başkanı Avukat Gamze Ökte Kılıçalp, yaptığı açıklamada Türkiye'de her gün en az bir kadının öldürüldüğünü hatırlatarak, "Kadınları öldüren, medyada yansıyanın aksine yasalar değil, toplumsal baskı ve şiddettir” dedi. Kadınlar doğdukları andan itibaren, cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldığını, fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddetle karşılaştığını kaydeden Kılıçalp, “Toplum, erkekliği şiddet davranışı olarak algılamaktadır. Çünkü erkek doğduğu andan itibaren insan olarak değil, erkekliğini kanıtlamak için şiddet uygulaması gereken bir cins olarak görülmektedir" diyerek tepki gösterdi.

ŞİDDETİN BAHANESİ OLMAZ

Kılıçalp, İstanbul sözleşmesi ile kadınların yaşama hakkının güvence altına alındığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Şiddet gören kadın bu şiddete karşı çıkabilir! Şiddetin bahanesi olmaz! Bir insanın diğer insana sistematik şiddeti eziyettir! Bu eziyet 'kutsal aile’ kavramı ile görünmez kılınamaz! Kutsal olan yaşama hakkıdır! Kadınların yaşama hakkı ise çok açık hükümler içeren İstanbul Sözleşmesi ile güvence altına alınmıştır. Biz, kadınların yaşama hakkını savunuyoruz. Biz kadınların şiddete maruz kalmama hakkını savunuyoruz."

ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM GÖRMELİ

Kılıçalp, açıklamasının sonunda cinsiyet eşitliği konusunun okullarda ders olarak okutulması gerektiğini vurgulayarak, "Kadına yönelik şiddet, ev içi şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularının okullarda ders konusu olarak okutulması için müfredata alınmasını talep ediyor, çocuklarımızın, toplumsal cinsiyet klişelerine hapsedilmeden eğitim görmeleri gerekliliğinin önemini tekrar hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim