15 Temmuz 2019 tarihi itibariyle yasalaşan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri atandı ve ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yasa gereği Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından atanan yönetim kurulu üyeleri, seçimlerin yapılacağı 1 Ocak tarihine kadar görev yapacak. Bakan Ersoy yaptığı açıklamada ajansın kendisinden bekleneni fazlasıyla karşılayacağına inandıklarını belirterek, “Hızlı hareket ederek, doğru ve sektör için gerekli kararları alarak, turizme yön veren bir kuruluş olarak Türk turizm tarihine girmiş olacak” dedi. Ersoy, Ajansın 1 Ocak’tan sonra seçilecek yeni yönetim kurulu üyeleriyle çalışmalarına devam edeceğini de sözlerine ekledi.

TAMİNCE DE YÖNETİMDE

TGA'nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri arasında Antalya’dan da 4 isim yer alıyor. Üyeler arasında en dikkat çekici isim Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince. Diğer 3 isim ise Diana Trave Yönetim Kurulu Üyesi ve Paloma Hotels Başkanı Ece Tonbul, AKTOB Başkanı ve Concorde Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yağcı ile Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer.


İŞTE TGA’NIN YÖNETİMİ

Ülkenin önemli turizm firmalarının sahipleri ve yöneticilerinin yer aldığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: “Mehmet Nuri Ersoy- (Kültür ve Turizm Bakanı), Nadir Alpaslan (Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı), Timuçin Güler  (Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü), İlker Aycı (THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı), Sani Şener (TAV Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı), Armin Zerunyan (Hilton Türkiye Bölge Müdürü), Fettah Tamince (Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı), Can Dikmen (SWAY Hotel Palandöken Sahibi), Cem Kınay (Cem Kınay XPD Kurucusu),Ece Tonbul (Diana Trave Yönetim Kurulu Üyesi & Paloma Hotels Başkanı), Erkan Yağcı (Concorde Hotels Yönetim Kurulu Üyesi), Hüseyin Başaran (Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı),Metin Pamukçu (Pamuk Gıda Kurucusu), Ömer Tosun (Indigo Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı), Yıldıray Karaer (Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı), Atilla Doğudan (Do&Co Kurucusu (Yedek Üye)”

Haber: Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim