BAŞKAN’A ÇİRKİN SESLENİŞ!

Tokgöz’ün meclis üyeliği ve spor kulübü ile ilgili beklentilerinin karşılanmaması dolayısıyla Başkan Böcek’e saldırdığı iddia ediliyor. Daha önce ‘Büyük Başkan’ dediği Başlan Böcek’e ‘dolmuşçu’ diyerek yaptığı sosyal medya paylaşımları büyük tepki çekti. 17 Ağustos 2019 tarihli paylaşımında Tokgöz, Böcek’e şöyle seslendi: “Dolmuşçu Serik’te düzenlediği Serikli vatandaşların ‘Serik merkeze turist gelmiyor. Yardımcı olun’ sözlerine, Serik merkeze ne varki buraya turist gelsin diyebilmiştir.”

 

O BUNU HEP YAPIYOR!

CHP’de Ömer Melli döneminde yönetici olan Tokgöz, Akaydın’la olan komşuluğu dolayısıyla iki dönem kontenjan meclis üyeliği yapmıştı. Geçtiğimiz dönemde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile ilgili de sorun yaşamıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘İmar Komisyonu’ üyeliğini engellediği gerekçesiyle Erol Özkarabekir’le tutuştuğu kavgada, şikayet dilekçelerine rağmen Disiplin Kurulu’na verilmemişti. Bir il kadın il yöneticisi ve meclis üyesine de hakaret etmiş, disipline verilmesi engellenmiş, konu kapatılmıştı. 

 

…………

 

2009-2014 Arasında Antalya Belediyespor’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Recep Tokgöz’ün kulübü milyonluk borç batağına sürüklemesi sonrasında Menderes Türel, 2014’te kulübü devralmayıp, ASAT Spor ile yoluna devam etmişti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de ASAT Spor Kulübü ile yoluna devam etmesi ile Tokgöz’ün meclis üyeliği beklentisinin gerçekleştirilmemesi sonrasında son beklentisinin de hayal kırıklığı ile sonuçlanmasına neden oldu. Tokgöz’ün son dönemde Başkan Böcek ve ekibine dönük hakaret ve aşağılama içerikli, asılsız saldırılarda bulunmasının nedenleri de buna bağlanıyor.

 

 

SALDIRILARIN SEBEBİ VAR

 

Mustafa Akaydın’ın kontenjanından 2009 ve 2014’te CHP’de belediye meclis üyesi olan Recep Tokgöz, pek çok yerde ‘Büyük Başkan, Büyükşehir’i seninle alırız’ dediği Muhittin Böcek tarafından meclis üyesi olarak değerlendirilmeyip, spor kulübüyle ilgili beklentileri karşılanmayınca sosyal medyadan çirkin saldırılara başladı. ‘Büyük Başkan’ dediği Böcek’e ‘dolmuşçu’ diyerek hem dolmuşçuluğu aşağılayan hem de kendince Böcek’i rencide eden Tokgöz’ün bu tavrı kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Şimdi gözler CHP’de.

 

 

 

KULÜBÜ BATIRMIŞTI

2009’da Akaydın’ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Antalya Belediyespor’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirdiği Recep Tokgöz, bacanağı Mustafa Karyağdı’yı Spor Müdürü yapmıştı. Spor Müdürü olan Karyağdı ise oğlunu Belediyespor’un basketbol takımının antrenörlüğüne getirmişti. 2009’da 1 milyon 200 bin Lira borçla devredilen kulübün borcunun 3 milyon Lira’ya yükselmesi sonrasında Menderes Türel, şaibe iddialarını gündeme getirmiş ve kulübü devralmamıştı.

 

31 Mart seçimleri sonrasında Millet İttifakı’nın Adayı olarak seçimleri kazanıp göreve gelen CHP’li Muhittin Böcek de ASAT Spor ile yoluna devam etmeyi tercih etti.

 

NİZAMETTİN ÖZMEN

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim