Yakın bir zamanda açılacak Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde dizüstü bilgisayarlar, mBot, Arduino eğitim seti, Makey Makey, 3D Yazıcı gibi yeni nesil eğitim sisteminin tüm materyalleriyle laboratuvarlar oluşturulacak.

Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, baboratuvarlarda teknik donanımlar kullanılarak algoritma, scratch, code.org, codemonkey, appinventor gibi uygulamalar üzerinden kodlama eğitimleri verilecek, robotik programlama, temel elektronik, basit devre elemanları programları hayata geçirilecek.  Bununla birlikte Mblock ile arduino programlama, kontrol blokları, potansiyometre, button, buzzer, sensörler ve motor sürücüden oluşan robotik kursları ve 3 boyutlu yazıcı eğitimleri de verilecek.

Başkan Uysal, bu eğitim programından 7-17 yaş aralığındaki öğrencilerin yararlanacağını belirterek, devam eden çalışmalarla ilgili şunları söyledi:“Muratpaşa'da günlük problemlere inovatif çözümler getirebilen, çağın gerektirdiği donanıma sahip bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz kendi robotlarını kurup programlayabilecek. Bilim fuarları ve proje yarışmalarına proje hazırlayabilecek yeterliliğe ulaşması sağlanacak. Makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, otomasyon, elektrik-elektronik gibi alanlarda temel yeterlilikleri edinmeleri sağlanacak.”(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim