Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne devredilen Expo 2016 Antalya’da, yeniden canlandırma çalışmaları devam ederken alan içerisindeki bir bölümün düğün salonu olarak kiraya verilmesi kamuoyunda büyük tepki çekti. Akdeniz GERÇEK’e konuşan avukat Murat Bulat, haberi ilk duyduğunda inanmak istemediğini belirterek, “Uluslararası EXPO projesinin yeni kuşaklara düğün salonu olarak kalacağı aklımızın kenarından bile geçmedi. Türkiye’ye yazık, Antalya’ya yazık, EXPO’ya yazık ve vergilerimize yazıktır. Paris Eyfel (Eiffel)Kulesi’nin yıllar öncesi EXPO’nun dünyaya armağanı olduğunu düşünürsek vizyonumuza yazık” dedi.

BU ANLAYIŞLA YÜRÜMEZ

Bulat, EXPO ile ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü: “900 milyon dolara malolan EXPO’nun bugün başına gelenler inanılır gibi değil. EXPO’yu bir düğün salonuna döndürmek mali olarak bakıldığı zaman, EXPO’nun kendi vizyonu olarak bakıldığı zaman söyleyecek bir şey bulamıyorum. Artık kelimelerin bittiği yerdeyiz. Bu düğün salonu olayı, EXPO‘nun geldiği durumu net bir şekilde görmemizi sağladı. EXPO gibi yüzlerce dönüm alandan oluşan çok özel bir yeri öyle gelişi güzel ‘yalnızca masraf olmasın’ diye her isteyene veremezsiniz. Bu işler bu anlayışla yürümez.”

VİZYONSUZ YÖNETİCİLER

“EXPO’nun bu hale gelmesini sağlayan yetkililere söyleyecek bir tek şey var. Türkiye elinde bulunan muhteşem bir tesisi, iş bilmez ve vizyonsuz yöneticiler tarafından bitirilme noktasına getirilmiştir.

Hala EXPO’dan yüz yıl sonra Paris Eyfel Kulesi’nden para kazanıyorsa, bizim EXPO’yu bu kadar kötü kullanmamız doğru değildir. Mutlaka Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iyi niyetlidir ama bunun onun işi değildir. Antalya’nın bu ayıptan acilen kurtulması gerekiyor. Çünkü eğer böyle devam ederse kendimizi dünyaya rezil ederiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim