2 YIL ÖNCE DÜZENLEME YAPILMIŞTI

Toplu taşımada fiyat tarife değişikliğinin en son 3 Mayıs 2017’de yapıldığını hatırlatan Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Deniz Filiz bu tarihten sonra başta akaryakıt fiyatlarındaki artışlar olmak üzere pek çok kalemde yaşanan artışın ulaşım esnafını olumsuz etkilediğini belirtti. Filiz, yaptığı açıklamada, “Esnafımız bu fiyat politikası ile zarar ettiğini, evine ekmek götürmekte zorlandığını, hatta ana-babasından kalan taşınmazları satmak zorunda kaldıklarını dile getirmiştir. Bir yıldır tramvayda, iki yıldır da otobüslerde toplu taşıma ücretlerine zam yapılmamış olup, yukarıda belirttiğimiz koşullar nedeni ile toplu taşıma ücretlerinde zamlı tarife uygulamasına geçmiş bulunmaktayız” dedi.

 

YÜZDE 24 ARTIŞ YAPILDI

Filiz, fiyat düzenlemesi yapılırken halkın menfaatlerinin ilk öncelik olduğuna vurgu yaptı. Filiz, “Halkımızın menfaatleri en büyük önceliğimizdir. Bu husus dikkate alınarak titizlikle çalışılmış ve yeni tarife belirlenirken halkımızın ekonomisi ile toplu taşıma esnafının durumu arasında dengeleme yapılmıştır. Böylece artırım oranı yüzde 24 oranında tutulmaya çalışılmıştır” dedi.  

 

YENİ TARİFE BELLİ OLDU

Yeni düzenlemeye göre tam bilet 3 lira 20 kuruş, indirimli 2 lira 70 kuruş, öğrenci 1 lira 80 kuruş, kredi kartı 3 lira 20 kuruş, kullan at biletler 3 lira 50 kuruş oldu. Daha önce aktarmada 1 TL ücret alınırken, yeni ulaşım tarifesinde 60 dakika süreyle aktarma ücretsiz olacak. Aktarma ücretinin kaldırılmasıyla birlikte aktarmalı ulaşım yapan vatandaşların bilet bedellerinde indirim sağlandı. Mevcut uygulamada tam bilet aktarma ile birlikte 2,60 TL + 1,00 TL ile toplamda 3,60 TL öderken, yeni düzenlemeyle şimdi sadece 3,20 TL ödeme yapacak. Hatların da revize edilmesi ile aktarmalar artacak. Bu sayede toplu taşımanın vatandaşların daha fazla tercih edeceği bir ulaşım seçeneği haline gelmesi hedefleniyor.  

 

BAYRAMDA SEFER BAŞLIYOR

Yapılan açıklamaya göre 3.etap raylı sistem hattı, Kurban Bayramı’nda Varsak Durağı- Yeşiltepe Durağı arasında hizmet sunmaya başlayacak. Yeşiltepe durağı ile 1.Etap arasında aktarma yapacak yolcular için ücretsiz ring seferleri düzenlenecek. Bu şekilde tek ücret ile Varsak durağından Havalimanı-Expo ve Fatih duraklarına kadar ulaşım sağlanacak. Kurban Bayramı süresince Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği tüm toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

 

Haber Merkezi

 



 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim