Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, bir firmanın alacakları nedeniyle belediyeye haciz işlemi başlatmasına ilişkin halka açık basın toplantısı yaptı. 9 Mart Parkı'nda düzenlenen toplantıda belediyenin bir önceki dönemden kalan 19 milyon 320 bin 180 TL'lik borcu nedeniyle hacze gelindiğini belirten Başkan Enver Aputkan, Serik Belediyesi'ne ait değeri 60 milyon TL'yi bulan 5 gayrimenkule haciz konulduğunu ve bu gayrimenkullerin satışı için de talepte bulunulduğunu söyledi.

 

Satış talebine karşı belediye tarafından hem kıymet takdirine tespit edilen değerin düşük olduğu için hem itiraz davası hem de haczedilen gayrimenkullerin değerinin borcun çok üstünde olması nedeniyle hacze itiraz davası açıldığını aktaran Başkan Aputkan, menkul malların haczine gelen memurların binaya girişi esnasında bu olayı duyan Serikli vatandaşların bu işleme ve firma yetkililerine tepki gösterdiğini ve ardından da bir takım hadiseler yaşandığını anlattı.

 

Söz konusu firmanın 2016- 2019 yılları arasında sözde yaptığı işler için Serik Belediyesi'ne ve belediyeye ait Si-Kar Turizm Ltd. Şti.'ye toplamda 106 milyon 852 bin 899 liralık fatura kestiğini ve bu faturalardan bugüne kadar 74 milyon 15 bin 999 lirasının ödemesinin yapıldığını açıklayan Başkan Aputkan, bu şirketin sözde, gözle görülür yaptığı tek işin 9 Mart Parkı'nın tadilatı ve yeniden yapılması işi olduğunu ve onun da maliyetinin piyasa değerlerinin çok çok üzerinde olduğunu göstermek için de toplantıyı özellikle bu parkta yaptıklarını kaydetti.(DHA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim