MHP’nin önceki dönem il başkanlarından ve Ülkücü camianın önemli isimlerinden Mustafa Akar, ülkemizde son dönemde Kaz Dağlarında açılmak istenen altın madeni için kesilen ağaçlarla gündeme gelen doğa katliamının Antalya’da da yaşandığını ve gereken önlemler alınmazsa önümüzdeki dönemde bunun daha da artacağı endişesi taşıdığını açıkladı.

ANTALYA DA NASİBİNİ ALDI

Doğa katliamından Antalya’nın da nasibini aldığını kaydeden Akar, “Kaz Dağları herkesin gözü önünde olduğu için burada yaşanan ağaç katliamı çok dikkat çekti ve insanlar buna tepki gösterdi. Ama Kaz Dağlarına gelene kadar dünden bugüne Türkiye’nin bütün ormanları talan edildi. Antalya da bundan nasibini aldı. Kaş ve Finike ilçelerinden İbradı’ya kadar her yer maden ocaklarına teslim oldu. Buralarda birçok maden arama ruhsatları verildi ve dağlar delik deşik edildi, ağaçlar kesildi. Geçmişte maden arama ruhsatları bu kadar kolay verilmiyordu. Bunun bu kadar kolay olmaması lazım” dedi.

İNSANLAR KANSER OLUYOR

Bu madenlerde kullanılan arsenik gibi bir takım kimyasalların yer altı sularına karıştığını ve bu şekilde kanser vakalarının artığını kaydeden Akar, “Biz bu şekilde maden ocaklarının pervasızca açılmasına izin verirsek kendimize de zarar vermeye devam edeceğiz. Bu maden ocaklarından akan sızıntı yer altı kaynağına geçiyor ve bu suyu kullanan insanlar da kanser oluyor. Ondan sonra da ‘kanser vakaları neden çok arttı’ diye hayıflanıyoruz. Bunun yanında yaşayan doğayı da insafsızca yok ediyoruz. Çünkü madencilik faaliyetlerini plansız programsız yapıyoruz” diye konuştu.

HEPİMİZ DUYARLI OLMALIYIZ

Doğanın korunması konusunda kesinlikle ideolojik düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Akar, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçmişte önüne gelene çok kolay maden arama ruhsatları verildi. Bunu doğanın dengesini düşünmeden yaptılar. Bir maden ocağını açıyorlar, bunu açarken ağaçları kesiyorlar, işleri bittikten sonra da öyle bırakıp gidiyorlar. İşte yetkililerin buna izin vermemesi lazım. Bunun önüne ancak herkesin duyarlı olmasıyla geçebiliriz. Burada kesinlikle ideoloji güdülmeyecek. Çünkü bu topraklar, bu ağaçlar, bu deniz, bu kum hepimizin. Buna hepimiz sahip çıkacağız.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim