Elmalı eski Belediye Başkanı Ümit Öztekin, “Sizden bekledim açıklamadınız.

Belediyenin 01.01.2019 itibarıyla borçlarını ben açıklıyorum” diyerek, resmi rakamlara göre 1 Ocak 2019 itibariyle belediye borcunun yaklaşık 34,5 milyon Lira olduğunu kaydetti.

 

“Seçimden önce vaat etmişlerdi; ’Borçların listesini belediyenin duvarına asacağız ve millete ne kadar borç var göstereceğiz’ demişlerdi” diyen Ümit Öztekin, defalarca söylemesine rağmen listenin kamuoyu ile paylaşılmadığını ifade etti. Öztekin, “Neden listeyi belediye duvarına asmadılar ve borç miktarını açıklamadılar? Çünkü her konuda olduğu gibi bu konuda da açıkça yalan söylediler. Yalanlarının ortaya çıkması işlerine gelmezdi. Her zaman ki gibi sinsice yalan ve iftira atmaya utanmadan devam ettiler, beceriksizliklerini borç çok fazla yalanıyla kapatmaya çalıştılar” dedi.

 

PERSONELE BORCUMUZ YOK!

2014 Yılında görevi devraldığımda Elmalı Belediyesi’nin memuruna ve işçisine ödenmemiş 5 aylık maaş borcu olduğunu belirten Öztekin, “Ben 2019’da görevi devrettiğimde personele ödenmemiş maaş borcu yoktur. 2014’te araçlara mazot koyulamadığı için kamyonlar yollarda kalıp çöpler toplanamazken 2019’da görevi devrettiğimde kasamızda nakit para ve akaryakıt depoları dolu bir şekilde bıraktım. 2014’te taşınmazlar üzerinde, araçlarımızda, tesislerimizde ve banka hesaplarımızda trilyonlarca lira haciz varken 5 yıllık görev süremde tüm hacizleri kaldırdığımız gibi hiç haciz gelmeden belediyeyi idare etmenin gururunu yaşadığımı buradan bir kere daha ifade etmek isterim” dedi.

 

RESMİ RAKAMLARA GÖRE BORÇ MİKTARI

1 Ocak 2019 tarihi irtibatıyla İçişleri Bakanlığı’na gönderilen resmi mizan raporlarına göre Elmalı Belediyesi’nin toplam borcunun 34 milyon 909 bin 202 Lira olduğunu kaydeden Öztekin, “Aynı gün itibarıyla bankalarda vadeli mevduat hesaplarında 500 bin Lira nakit parası bulunmaktadır” dedi.

 

Nizamettin ÖZMEN

 

Editör: TE Bilisim