31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi ihalesi yapılan ve ihaleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı mesire alanı, seçim sonrası onaylanmazken, edinilen bilgiye göre AKP’ye yakın bir firmaya işletmeye verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ihale onaylanıncaya kadar talipli olduğu alanın hangi gerekçelerle belediyeye verilmediği ise bilinmiyor.

 

MART AYINDA İHALEYE YAPTI

 

Kemer İlçesi Beldibi Bahçecik 2 Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan 34 bin 520 m2’lik günübirlik kullanım alanı işletmeciliği 2886 sayılı Kamu İhale Kanunu’nu8n 51/g maddesi gereğince 7+22 yıl süreyle ihaleye çıkmıştı. 6 Mart 2019 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü’nde yapılan ihaleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi almıştı.

 

Edinilen bilgiye göre aradan geçen zamanda ihale onaylanmadı. Mesire alanında hizmetin aksamaması için ihale onaylanana kadar hizmet yürütmek için belediye tarafından talepte bulunulmasına rağmen, geçtiğimiz hafta idarenin alanı AKP’ye yakın bir isme verdiği öğrenildi.

 

BÖCEK SÖYLEMİŞTİ!

Geçtiğimiz günlerde 100. hizmet gününü aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyenin elinde kiralanan alanların geri alınması gibi durumun varlığına dikkat çekmiş, Sarısu Plajı’nın da kapatılmadığını kiralamasının iptal edildiğini, kamunun zarara uğradığını bildirmişti. Böcek, şöyle demişti: “Sarısu mesire alanı 2036 yılına kadar 29 yıllık Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanmış. Bu nedenle 15 Milyon 760 bin TL belediyemizin kasasından para çıkmış ve yatırım yapılmıştır. 1 Nisan 2016 yılında TİP değişikliği yapılabilmesi için karşılıklı Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Orman Bakanlığı arasında protokol de noterden iptal edilmiştir. 16 Mayıs ve 26 Mayıs’ta iki yazı gelmiş ihaleye çıkacağı büyükşehir belediyemize ulaşmıştır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız dediğimiz konu budur. Biz sorumlu insanlarız, çalışma arkadaşlarım sorumlu insanlar. Sizler Antalya’nın sesi, nefesisiniz herkes sesimizi duysun.  2036 yılına kadar bir yer kiralanmış. 15 Milyon 760 Bin lira para çıkmış. Şimdi iptal ediyorlar. Niye? Biz kazandık diye. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu para sizin paranızdır. Bu yetim hakkıdır. Bunu da önümüzdeki sürede inşallah hep beraber göreceğiz. Bu konuda tabi ki kamu zararı vardır. Yüzde 1 Milyon Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin olmalıdır.”

 

BELEDİYE TALEPTE BULUNDU!

 

Böcek, sözkonusu resmi kayıtlarda Bahçecik 2 olarak geçen Atatürk Parkı için de “Beldibi’nde Atatürk Parkı ihalesi yapılıyor. İhaleyi Büyükşehir Belediyesi kazanıyor. Seçimi biz kazanınca sözleşme yapılmıyor. Protokol yapılmıyor” demişti. Böcek’in açıklamalarından kısa bir süre sonra belediyenin resmi başvurusu olmasına rağmen alanın işletmesinin yandaş bir firmaya verildiği öğrenildi.

 

SONGÜL BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim