İSTİHDAM YARATICI PROJELER

‘Antalya Kent Sorunları Bildirgesi’nde belediye başkanlarına Antalya’da istihdam yaratacak projelere öncelik vermeleri gerektiği vurgulandı. Belediye başkanlarından rant için çevre, kıyı, dağ, orman ve tarım alanlarında neleri yapmayacaklarını açıklamalarını bekledikleri belirtilen bildirgede,

“Antalya'da bu zamana kadar imar, ulaşım ve trafik sorunları çözülemedi. Günü kurtarmaya dönük geçici çözümler üretildi" denilen bildirgede, “Antalya’nın 19 ilçeyi kapsayan bütüncül imar planı ve ulaşım ana planı ivedilikle yapılmalıdır. Toplu ulaşım sorun olmaktan çıkmalıdır. Antalya'nın akıllı ulaşım sistemleri ile donatılmasını, otopark sorununun çözülmesini bekliyoruz" görüşüne yer verildi.

PROJELER BROŞÜRDE KALMASIN

İMO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında bildirgeyi açıklayan Balcı, "Antalya insanı, doğası, iklimi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın en önemli şehirlerinden birisi. 31 Mart’ta seçilen belediye başkanları, seçimler öncesi yapacakları projeleri açıklamışlardı. Bizde İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak bu projelerin broşürlerde kalmamasını, verilen sözlerin yerine getirilmesini ve Antalya’nın önceliklerinin belirlenmesini ve öncelikli sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Belediye başkanlarından, Antalya’mızın bir dünya şehri olarak hak ettiği yerde parlaması için canla başla çalışmalarını, halkın eli, kolu, dili olmalarını, kenti ortak akılla yönetmelerini, evrensel düşünüp yerel uygulamalarını, güler yüzlü, ulaşılabilir belediye başkanları olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu..

EN ÖNEMLİ SORUN ULAŞIM

Antalya'nın en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu  vurgulayan İMO Şube Başkanı Mustafa Balcı," Antalya’da bugüne kadar Ulaşım Ana Planı’nın yapılmadığı veya yapılamadığı dilendirildi. Bu nedenle bu vakte kadar imar, ulaşım ve trafik sorunları çözülemedi. Günü kurtarmaya dönük geçici çözümler üretildi. Bu nedenle ulaşımın Antalya’nın en önemli sorunlarından birisi olmaya devam etmemesini, 19 ilçeyi kapsayan bütüncül imar planı ve Ulaşım Ana Planının ivedilikle yapılmasını, kısa, orta ve uzun vadeli dönem önceliklerinin belirlenmesini, kent içi ulaşımda raylı sistem ve metro seçeneklerinin hayata geçirilerek toplu ulaşımın sorun olmaktan çıkarılmasını, Antalya’nın bütüncül bir şekilde akıllı ulaşım sistemleri ile donatılmasını, Antalya’da otopark sorununun çözülmesini, Falez-Antalyaspor kavşağı arasındaki taşıt yolunun yer altına alınmasının seçim vaadi olarak kalmamasını, taşıt yolunun üstünün park olarak düzenlenmesini, Antalya için demiryolu ulaşımı yani hızlı tren güzergahlarının belirlenerek planlara işlenmesini, plan ve programa alınması için Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimde bulunulmasını istiyoruz" dedi.

Balcı,şunları söyledi : “Antalya’nın bütüncül bir şekilde akıllı ulaşım sistemleri ile donatılmasını, Antalya’da otopark sorununun çözülmesini, Falez-Antalyaspor kavşağı arasındaki taşıt yolunun yer altına alınmasının seçim vaadi olarak kalmamasını, taşıt yolunun üstünün park olarak düzenlenmesini, Antalya için demiryolu ulaşımı yani hızlı tren güzergahlarının belirlenerek planlara işlenmesini, plan ve programa alınması için Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimde bulunulmasını istiyoruz"

 GÜNEŞKENT ANTALYA

Antalya’nın turizmi mutlaka 12 aya yayması gerektiğini ifade eden Balcı, şunları söyledi : "Turistleri kent merkezine çekecek ve turizmi 12 aya yayacak "12 Ay Turizm, 4 mevsim Antalya Projesi" geliştirilmesini, 12 ay sürdürülebilir turizm çeşitliliği için seferberlik başlatılmasını, Lara Kent Parkı, Kırkgöz ve Düden Projeleri hazırlanmasını ve hayata geçirilmesini, kültür, sanat ve sporla bütünleşen yeni yaşam alanları oluşturulmasını, belediyelerin çocuklarımız için anaokulu, gençlerimiz için yurt, engellilerimiz için mola evi, yaşlılarımız için bakım evi, sokak hayvanları için barınak ve tedavi merkezi yapmalarını, yapı ruhsatı, proje ve yapı denetim süreçlerinin hızlandırılmasını, Kaleiçi, Haşim İşcan ve Balbey mahallelerinin cazibe merkezi haline getirilmesini, tarihi, kültürel ve doğal değerlerimizin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasını, temizlik ve hijyende azami titizlik gösteren, çevre ve görüntü kirliliğini önleyen, kıyı, kaldırım, bahçe ve yol kenarı işgallerini engelleyen çalışmalara önem ve öncelik verilmesini, kentle ilgili kararlarda halkın katılımının sağlanmasını, projelerle ilgili kamuoyunun sürekli ve etkili bir biçimde bilgilendirilmesini istiyoruz”(İbrahim AKKAYA)

 

Editör: TE Bilisim