AYLIK 5 BİN TL’YE İHALEDE

Antalya’nın kentin merkezinde kalan yeşil dokusu, akciğerleri konumundaki zirai faaliyetlerde öncü kuruluş BATEM’in kullandığı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün mülkiyetindeki 60 dönümlük Narenciye bahçesi ihaleye çıkıyor. 10 Yıllığına yapılacak kiralama ihalesi aylık 5 bin TL muhammen bedelden başlayacak. 7 Ağustos’ta gerçekleşecek ihaleye katılabilmek için en geç 5 Ağustos mesai bitimine kadar geçici teminatı yatırmak gerekiyor.

 

ÇİFTÇİLİK BELGESİ GEREKLİ

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü çok sayıda mülkünü kiraya vermek üzere ihale çıktı. İhale yapılacak mülkler arasında çok sayıda arsa, konut ve işyeri bulunurken, Narenciye Bahçesi en dikkat çeken ihale kalemi oldu. Bölge Müdürü Hüseyin Coşar da bu ihaleyi sosyal medyadan duyurdu: “Antalya Muratpaşa’daki 60 dönümlük Narenciye Bahçesi 10 yıllığına ihaleyle kiralanacaktır. Muhammen bedel aylık 5.000 Tl. İlk 2 yıl ihale bedelinin dörtte biri (1/4) ödenecek. Sadece ÇKS (çiftçi kayıt sistemi) ve/veya çiftçilik belgesi olanlar ihaleye katılabilecek.”

 

BAŞVURU İÇİN DİKKAT!

İhale, Haşimişcan Mahallesi Atatürk Caddesi Vakıf İşhanı 1. Kat ANTALYA adresinde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası Toplantı Odası’nda yapılacak. 2886 Sayılı İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık usulle yapılacak ihaleye katılmak isteyenlerin, en geç 05.08.2019 Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar gelerek geçici ve ek teminatlarını sisteme kaydettirmeleri ve gerekli evrakları hazırlaması gerekiyor. Katılımcılar, ihale saatinde Bölge Müdürlüğü İhale Komisyon Başkanlığı’na evraklarını teslim edecek. Postayla yapılan müracaatların ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşması gerekiyor. Gerçek kişi, tüzel kişi veya kamu adına ihaleye katılım mümkün. İhale 7 Ağustos 2019 günü saat 10.10’da yapılacak.

 

NARENCİYE KAYBEDİLMEMELİ

Konuya ilişkin gazetemize görüş açıklayan ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, iş dünyası ve meslek odalarıyla bir platform için çalışma yürüttüğünü ve bu toplantıda da bu konunun masaya yatırılabileceğini söylerken, kent adına alanın korunması gerektiğini ifade etti. Narenciye üretim alanı dışında araştırma istasyonu ve AR-GE laboratuvarları olan bir mecranın kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

SONGÜL BAŞKAYA

 

Editör: TE Bilisim