CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’nın kapanışında partisine yönelik eleştirileri cevaplarken, “Bize CHP sağa kayıyor diyorlar. Biz tüm politikalarımızda insani değerleri savunuyoruz. Fakir fukaranın yaşam düzeyini yükseltmek temel politikamız. Bu sağcılık değil. Bu insanlığı savunmak. En solcu davranış budur” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına  “Bir başkan yardımcısını muhtarlarla ilişkiye ayırın. Muhtar birini aradığında birini bulacak. Bugünden itibaren bu sistemi kurun. Belediyenin işine giriyorsa diğer partilerin taleplerini de gerçekleştirin. İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer seçmenlerin oylarıyla seçildiniz. Yalnızca CHP’nin oyuyla gelmediniz” dedi.

İşsizlik sorununu belediyelerin değil, hükümetin çözmesi gerektiğini vurgulayan CHP Lideri,  “Erdoğan’ın yapamadığı şeyi ben yaparım diye ortaya çıkarsanız güven sorunu olur. Herkes kendi işini yapacak” diye konuştu,.

KAPICILARA ÖZEL ÖNEM VERİN

Belediye başkanlarının hem siyaset dilinin hem de vatandaşla iletişim kurulurken pozitif bir dil kullanmasını isteyen Kılıçdaroğlu,  “Suriyeliler konusunda da ılımlı ve pozitif bir dil kullanın. Kapıcılarla kimse ilgilenmiyor. Kapıcılara özel önem verin. Özellikle büyükşehirlerde kapıcılarla ilgili etkinlikler yapın” dediği bildiriliyor. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarına görev yaptıkları yerlerde bütün okul ve ibadethanelerin temizliğinin yapılması ve sorunlarının çözülmesi talimatını da verdi.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim