Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Hacer Duman'a 2013 yılında siroz teşhisi konuldu. Yaklaşık 7 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvuran Duman'a, acil karaciğer nakli önerildi. Kızı İnci Duman da doktorlara donör olmak istediğini bildirdi. Yapılan tetkiklerde karaciğeri tıbben uyumlu olan İnci Duman'ın donör olması fazla kiloları nedeniyle sakınca görüldü. Doktorlar, Duman'a donör olabilmesi için kilo vermesi gerektiğini söyledi. İnci Duman da diyetisyen kontrolünde 3 ayda 111 kilodan 81 kiloya düştü.

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 17 Haziran günü, Başhekim ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ile ekibi tarafından yaklaşık 9 saat süren operasyonda İnci Duman'dan alınan karaciğer dokusu, anne Hacer Duman'a nakledildi.

 

'KIZIM BANA CAN OLDU'

 

Kızı sayesinde sağlığına kavuşan anne Hacer Duman, 2013 yılında sebebi bilinmeyen siroz hastalığına yakalandığını anlatarak, "Bir süre tedavi gördüm. Doktorlar, değerlerimin değiştiğini, hemen karaciğer nakli olmam gerektiğini söyledi. Kızımın verici olabileceğini öğrendik. Ama kilosu nedeniyle donör olmasının mümkün olmadığını öğrendik. Benim için üç ayda 30 kilo verdi. Büyük özveri gösterdi. Kilo kaybından sonra nakil yapılabildi. Kızım bana can oldu. Kızıma ve doktorlarıma teşekkür ediyorum, iyi ki hayatımdalar" diye konuştu.(DHA)

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim