Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu,  Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi’nde yeni açılan ortaokulun imam hatip olarak belirlenmesiyle bölgede eğitim veren 4 okulun öğrenci, veli ve öğretmenlerinin doğrudan mağdur olduğunu iddia etti.  Eğitim-İş Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Fatih Iltar, imam hatip konusunda inat edilmesini anlamakta güçlük çektiklerini söyledi. Iltar şöyle konuştu: “İrfan İlk İlkokulu ve Ortaokulu’nun dönüşüm kapsamında ilkokula dönüşmesi ile birlikte, ortaokul kademesinde eğitim gören 626 öğrencinin, psikolojik durumu sınıf arkadaşlığı, ikametgahı gibi kavramlar göz ardı edilerek Hasan Kaya, Vali Hüsnü Tuğlu Ortaokulu ve Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu’na paylaştırılmasının doğabilecek olumsuz sonuçlarının hiç hesaplanmadığı ortadadır.”

SINIF MEVCUDU 55’E ÇIKACAK

“Bu paylaştırma sonucunda öğrenciler arkadaşlarından pedogojik temeli olmadan ayrıştırılacak, bazı öğrenci velilerine ekstra servis ücreti yükü binecek. Vali Hüsnü Tuğlu Ortaokulu’nda ortalama 35-40 arası olan sınıf mevcutları, yeni derslik açılacak fiziki mekan olmadığı için 55 civarına çıkacaktır. ‘İmam Hatip Aşkı’ için öğrencilerin bir sırada 3’erli ya da 4’erli oturması hangi bilimsel söylemlerle açıklanacaktır. Ayrıca bu aktarım sonucunda İrfan İlk Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenlerin tamamına yakını norm kadro fazlası durumuna düşecektir.”

STATÜ ACİLEN KALDIRILSIN

Alınan kararda ısrar edilmesiyle telafisi mümkün olmayan hataların olabileceğini de kaydeden Iltar, “Tüm bu sonuçlar düşünüldüğünde; Antalya İli Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesinde yeni açılan ortaokulun İmam Hatip statüsünün acilen kaldırılarak, öğretmenlerin ve öğrencilerin kendi sınıflarıyla Güzeloba Ortaokulu ve İrfan İlk Ortaokulu’nun tamamının Güzeloba da açılan yeni okula aktarılması oluşabilecek tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır. Eğitim iş olarak; planlamalar yapılırken bilimsellik, mahalle nüfusu, okula olan uzaklık, öğrencilerin pedegojik durumu, velilerin talepleri, çalışan eğitim emekçilerinin durumlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir diyoruz. Aksi halde telafisi mümkün olmayan hataların olabileceğini belirtmek isteriz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim