Başkan Yılmaz, Belediye Encümeninin 10 Haziran 2019 tarih ve 057 sayılı kararı gereği; ilçede bulunan park yerlerinin açılması ve çalıştırılması için UKOME kararlarının bulunmadığını hatırlatarak, “Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde UKOME kararı olmadan karayolu (bulvar, cadde, sokak ve meydanlar) üzerine park yerlerinin açılmasına ve çalıştırılmasına hiçbir kurum ve kuruluşa izin verilmeyeceği belirtilmiştir. Sonuç olarak Gazipaşa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesine ait olan otopark yerlerinin mevcut duruma göre kiralanamayacağı anlaşılmıştır. Belediyemize ait olan otopark yerlerinin kullanım işletmeciliğini ve mevcut tahsisler iptal edilmiştir” dedi.

İŞTE O OTOPARKLARIN LİSTESİ

Başkan Yılmaz, yaptığı paylaşımda Gazipaşa’da otopark iptali olan yerlerin listesini de yayınladı.

İşte o liste: “İstiklal Mahallesi Hüseyin Bilgiç İş hanı (İhsan Oğuz İşhanı arasında bulunan otopark), Cumhuriyet Meydanı ve Mehmet Oğuz Bulvarı ile Yeni Mahalle (Adliye Binası arkası), Adliye yanı boş alan (Belediye Hizmet Binası olarak ayrılan yer),  Hükümet Konağı arkasındaki otopark alanı, Atatürk Caddesi – İnönü Caddesi Yolları Çift yönlü, Mehmet Oğuz Bulvarı çift yönlü, Süleyman Gür Bulvarı çift yönlü, Pazaryeri Caddesi çift yönlü, Rasih Kaplan Caddesi çift yönlü,  Kapalı Pazar yeri.”

“ÜCRET EDEMEYİN” UYARISI

Yılmaz açıklamasının sonunda, ilçe genelinde bulunan otoparklardan ücret alınmasının yasal olmadığını belirtti ve “Ücret ödenmemesi gerekir. Vatandaşlarımızın bilgisine sunulur” şeklinde not düşmeyi de ihmal etmedi. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim