Dışişleri Bakanlığı’nın göz diktiği Antalya Lisesi’nin iki tarihi binası, eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kamuoyunda okulun binalarının başka amaçlarla kullanılacağına ilişkin haberler olduğuna dikkat çekerek, “Resmi olarak ne Dışişleri Bakanlığımızdan ne Valimizden hiçbir şekilde bize bir talep gelmedi” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nın lojman ve konuk evi olarak kullanılmak üzere nabız yokladığı ancak Antalya kamuoyunun baskısı sonucu vazgeçtiği Antalya Lisesi’nin tarihi binaları, restorasyon çalışmaları sonrası İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Dün tarihi binanın ikinci katında basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, lisenin yapılan restorasyon çalışmaları sonrası tekrar eğitim hizmetinde olduğunu söyledi

ONURLU VE GURURLUYUZ

İki tarihi binayı tekrar ayağa kaldırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Arslan, “Bugün Antalya’nın 120 yıllık tarihi olan Antalya Lisesi’nin ilk hizmet binalarından ikincisinin bugün teslimatını alıyoruz. Bilindiği gibi lisemizin restorasyonu Antalya Valiliğimiz tarafından sağlandı. Biz okulumuzu eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere teslim alıyoruz. Böylesine köklü bir lisemizi yeniden ayağa kaldırmak bizler için onur ve gurur verici bir durum. Lisemiz amacına uygun bir şekilde eğitimde kullanılamıyordu. Restorasyon ihtiyacı çok güçlü bir şekilde vardı. Bugün itibariyle bu sorumunuz başta Sayın Valimizin destekleri olmak üzere çözülmüş oldu” dedi.

RESMİ TALEP GELMEDİ

Zaman zaman kamuoyunda okulun binalarının başka amaçlarla kullanılacağına ilişkin haberler olduğunu da hatırlatan Arslan, “Ancak resmi olarak ne Dışişleri Bakanlığımızdan ne Valimizden hiçbir şekilde bize bir talep gelmedi. Bu şekildeki talepler de hiçbir şekilde resmiyete ulaşmadı. Bugün itibariyle de zaten eğitimin yapıları eğitimin amacı için kullanılıyor. Bu binada yönetim ofislerimiz ve toplantı odalarımız bulunuyor. Yan biramızda ise hedeflediğimiz bakanlığımızın 2023 vizyonu çerçevesinde ki beceri tasarım atölyeleri var. Teknolojiden, sanattan, bilimden, resimden müziğe kadar birçok alanda atölyeler oluşturulacak. Ek binamız bu amaçla kullanılacak” diye konuştu.

EĞİTİME KAZANDIRILDI

Arslan, bir gazetecinin, “Basında çıkan haberlerin alınan kararda etkisi olduğunu düşünüyor musunuz” şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Antalya kamuoyunda tabii ki bunlar konuşuldu. Bu haberlerin resmi olarak bizde herhangi bir karşılığı yok. Dolayısıyla bize resmi olarak bir şey yok. Ama şunu söyleyebilirim;  bugün bu yapıların yeniden Antalya eğitimine kazandırmış bulunuyoruz. Bu durum, bizim kadar okulun eski mezunlarını ve Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı üyelerini de mutlu etmiştir diye düşünüyorum.”

OKUTAN: BUGÜN BİZİM İÇİN BAYRAM

 Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Okutan ise alınan kararın Antalya Lisesi mezunlarının ve kamuoyunun zaferi olduğunu söyledi. Okutan şöyle konuştu: “Biz binamızın teslim edilmesini bekliyorduk ve 8 aydır Vali Bey’e ulaşamıyorduk. Binaların akıbetini öğrenmek istiyorduk. Çünkü tek yetkili kişi oydu. Binanın restorasyonu ocak ayında bitti. Sosyal medyayı kullandık ve buradan mezunlarımıza ulaştık. Kimse buranın bir başka kurumun eline geçmesini istemiyordu. Çünkü Antalya Lisesi Antalya ve Antalyalılar için çok önemli bir kurum. Antalya Lisesi bu kentin silinemeyecek bir hafızası. Bizim için verdiğimiz mücadelenin en mutlu günü. Bizim için bugün bayram. Bu aynı zamanda mezunlarımızın ve Antalya kamuoyunun da zaferidir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim