Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, ekonomik verilerin her geçen gün daha da kötüye gittiğini ve ekonomik krizin derinleştiğini vurgulayarak, “Bütün krizlerden daha beter koşullar yaşanıyor” dedi.

 Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)2019 yılı Nisan ayı işsizlik verilerini açıkladığını belirten Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, “Mart, nisan ve mayıs aylarını kapsayan nisan dönemi işsizlik verileri yüzde 13 olarak açıklandı. İşsizlik, 1 milyon 116 bin kişi artarak 4 milyon 202 bin kişi oldu” dedi. Balık, yazılı açıklamasında, “Ülkemizi 17 yıldır yöneten AKP iktidarının ekonomi iyi gidiyor söylemine yurttaşlar kanmamaktadır. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomiye ilişkin “En kötüsü geride kaldı”, "Ekonomi dengelendi", "Tünelin ucundaki ışık göründü" sözlerinin işsizlik rakamları ve ekonomik koşullar karşısında karşılığı bulunmamaktadır.  Ekonomik koşullar ve işsizlik rakamları düşünüldüğünde Damat Albayrak için yolun sonu ve tünelin sonu görünmektedir” ifadelerine yer verdi..

ŞİRKET İFLASLARI DURDURULAMIYOR

 “AKP hükümetinin en yetkili ağızlarındaki açıklamalar, işsizlik rakamlarının 5 milyona yaklaşmasını gizleyememektedir. Ülkedeki enflasyon rakamlarının yüksekliğini indirememekte ve şirket iflaslarını durduramamaktadır” diyen Mehmet Balık, şunları söyledi : “İşsizliğin önümüzdeki aylarda daha da artacağını gösteren ekonomik koşullar yaşamaktayız. Üzülerek belirtmeliyiz ki şu anki veriler bile geçmiş kriz dönemlerini dahi aratmaktadır.  Ekonomi verilerini gösteren zamlar, işsizlik ve enflasyon rakamları sürekli artmaya devam etmektedir. İşsizlik, uzun yıllardır çift haneli rakamlarda ilerlemekte ve çığ gibi büyümeyi sürdürmektedir. İşsizlik rakamlarının da artmasıyla vatandaşlar İŞKUR kapılarında kuyruk oluşturmaktadır”

EKONOMİ POLİTİKASI ÇÖKTÜ

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi : “Siyasal iktidarın özelleştirme politikalarının yansıması; işsizliği korkutucu rakamlara tırmandırmış ve işsizlik rakamlarını hızla yükseltmiştir. İşsizliğin büyüdüğü bir ülkede ekonominin iyiye gitmesi söz konusu değildir.

AKP iktidarının ekonomi politikası çökmüştür. Günlük yaşamdaki reel veriler ekonominin iyi olmadığını ve kötü yönetildiğini göstermektedir. Faiz, enflasyon rakamları ve işsizlik rakamları artarken halk yoksullaşmaktadır. AKP hükümetinin pervasız harcamaları ve lüks düşkünlüğü yurttaşların ve gençlerin işsiz kalmasının baş nedeni olmuştur. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP iktidarı, işsizlik rakamlarını ve enflasyon rakamlarını düşürecek yatırımlara ve derhal kamucu politikalara öncelik verecek çalışmalara geçmemesi halinde ekonomik krizden etkilenen milyonlar, ilk fırsatta AKP’yi, iktidarda indirecektir”(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim