-İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, sosyal medya paylaşımında Naya firması yerine sehven Maya yazdığını belirterek, “Antalya Valiliği,  bu açıklamayla mermer ocağı ruhsatı verdiğini doğruladı” dedi.

 Akdeniz GERÇEK Gazetesi’nin İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru’nun yaptığı açıklamalara dayanarak 5 Temmuz tarihinde manşetine taşıdığı “Mermer Ocağı Öfkesi” başlıklı haberle ilgili Antalya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, bahsi geçen haberdeİbradı İlçesi Sülek Yaylasında Antalya Valiliği’nin mahkeme kararı beklenmeden mermer ocağı açma izni verdiğinin belirtildiği ancak iznin Maya Mermer adlı firmaya değil Naya Mermer’e ait olduğu vurgulandı.

VALİLİK İTİRAF ETTİ!

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Antalya Valiliği’nin yaptığı açıklamayla bir mermer ocağı firması için ruhsat verdiğini doğruladığını söyledi. Küçükkuru, “Ben yaptığım sosyal medya paylaşımlarımda Naya firması yerine sehven Maya yazmışım. Zaten Valilikte yaptığı açıklamada Naya Mermer’e izin verdiğini kabul etmiş. Dolayısıyla bizim de iddia ettiğimiz gibi İbradı’nın su kaynağının 500 metre yanına bir mermer ocağı faaliyet gösteriyor” dedi.

ASAT DA “OLUR” VERMİŞ

Küçükkuru, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Antalya Valiliği’nin açıklamasını anlıyorum. Bu açıklamayla şimşekleri üzerinden çekmeye çalışıyor. ‘İzni biz değil Bakanlık veriyor’ demeye çalışıyor. O zaman Naya firmasına niye izin verdiler. Valilik’ten bir görevli gelip neden burada bir inceleme yapmadı. Hep tekrarlıyorum. Burası İbradı’nın içme suyu kaynaklarına 500 metre mesafede.  Aynı şekilde Naya firmasının hemen yanında birkaç tane firma daha var. Biz bu firmalara da dava açtık.”

Başkan Küçükkuru,  Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ASAT’ın mermer ocağı yapımına ‘olur’ vermesini de anlamakta güçlük çektiğini sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim