Konyaaltı İlçesine bağlı 600’e yakın nüfusu bulunan Hisarçandır, İmar Barışı sonrası adeta betona yenik düşmüş durumda.  AKP Hükümetinin büyük eleştirilere neden olan İmar Barışı uygulaması sonrası bir orman mahallesi olan Hisarçandır Mahallesi (Gedeller Köyü) tam anlamıyla villaların işgaline uğrayarak tanınamaz hale geldi. Akdeniz GERÇEK’e açıklamalarda bulunan bölge halkı, göz göre göre yaşanan bu orman kıyımının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, yetkililerin buna ‘dur’ demesini istedi.

BETON KENTE DÖNDÜ

İsimlerini vermekten kaçınan vatandaşlar, görüşlerini şu şekilde açıkladı: “Hisarçandır yolu üzerindeki Gedeller Köyü diğer adıyla Hisarçandır mahallesi son dönemde adeta beton kente döndü. İmar Barışı denen garabetin doğaya ormana verdiği hasar burada çok net görülüyor. Bizlerin burada ikamet etme sebebi olan ve ormanlarla çevrili bu güzel mahalle tam anlamıyla işgale uğradı. Her yer yeni yapılmış villalar ve konutlarla doldu. Bunların kimi sıvalı, kimi sıvası halde. Alelacele yapıldığı da çok net bir şekilde belli olmuyor”

AĞAÇLARI KESTİLER

“Hisarçandır’da kendimize ait küçük bir evimiz var. Ailemle birlikte Antalya’nın gürültüsünden ve stresinden kurtulmak, kafa dinlemek için buraya gelirdik. Ancak son bir yılda inanılmaz derecede her yer 3’er 4’er katlı villa oldu. Bunu yaparken de güzelim ağaçları kestiler. Kimseye bir şey diyemiyorsunuz. Çünkü İmar Barışı sayesinde herkes istediğini yapıyor. Bu kadar da olmaması lazım. Eğer buna bir kez göz yumarsanız ortada ne ağaç kalır ne de doğa.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim