Bu çerçevede Rusya’nın Yekaterinburg kentinde düzenlenen INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı'na katılan BAİB, o bölgenin sanayi devlerinin oluşturduğu meslek kuruluşuyla 2 ayrı işbirliği protokolü imzaladı.BAİB’den verilen bilgiye göre, Fuar alanında Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar ve BAİB Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Öz ile Süleyman Duran temsil etti. Protokoller ile Batı Akdenizli sanayicilerle, Rus sanayicilerin işbirliğinin sağlanması, ortak proje ve girişimlerin hayata geçmesinde öncülük yapılması amaçlanıyor.

 INNOPROM Fuarında protokoller JSC-Orta Ural Kalkınma Şirketi ile imzalandı. Protokoller, BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar ile Orta Ural Kalkınma Şirketi (JSC) Genel Müdürü Maxim Prachik ile Moskova İşadamları Birliği (MAP) Türkiye Temsilcisi Abdurrahman Baytaş arasında imzalandı. Protokoller hakkında bilgi veren BAİB Başkanı Bahar, “Bilindiği gibi ihracatımızın lokomotifi konumundaki yaş meyve sebze ve maden ürünleri ihracatını daha da artırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda bölgemizin tüm sektörlerinde ihracatı artırmayı, katma değeri yüksek sanayi ürünlerin üretim ve ihracatının geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu çerçeve de INNOPROM Fuarına katıldık” dedi.

Başkan Bahar, “Fuar çerçevesinde Orta Ural Kalkınma Şirketi ile iki ayrı protokol imzaladık. imzaladığımız ilk protokol ticari işbirliğini geliştirmek, yatırımlarda işbirliğini sağlamak, endüstri, enerji, sağlık, bilim, teknoloji ve ticaret alanında ortak proje ve girişimlerin organize edilmesi amaçlanmaktadır. İkinci protokolde ise  tekno parklar ve endüstri parkların geliştirilmesinde işbirliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu protokollerin Batı Akdeniz sanayisinin var olan teknolojik gelişiminin daha ileri taşınmasına vesile olmasını bekliyoruz. Bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim