Sarsılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığına, Antalya Valiliğine, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz; Bu talimatı derhal geri çekin. Okullarımıza dokunmayın. Çocuklarımızdan ellerinizi çekin” dedi.Öğrenci Veli Derneği(Veli-Der) Antalya Şube Başkanı Füsun Sarsılmaz, Güzeloba Ortaokulu’nda ek bina olarak yapılan okul binasına imam hatip tabelası asılarak kayıtlar yapılmaya başlanmasına tepki gösterdi. İlk kez Akdeniz GERÇEK’in kent gündemine taşıdığı konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarsılmaz, 50 kişilik sınıflarda ikili eğitim yapan okullara çözüm üretmek yerine doldurulamayan boş sınıfların olduğu imam hatip okullarının açılmasını anlamakta güçlük çektiklerini söyledi.

AYRIŞTIRICI VE KUTUPLAŞTIRICI

4+4+4 ile okulların dönüşümü sürecinde en donanımlı okulların imam hatip yapılmasının, normal ortaokullar içinde imam hatip sınıflarının açılmasının, her okulda mescit açılmasının zorunlu hale getirilmesi gibi uygulamaların ‘dindar nesil’ hedefiyle hayata geçirildiğini kaydeden Sarsılmaz, “Bu durum, bir taraftan eğitimin zaten sorunlu olan niteliğini daha da geriletirken diğer taraftan okullarda veliler ve öğrenciler arasında ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı etkiler yaratıyor. Dinin ve dini kuralların devlet eliyle eğitim sisteminin merkezine yerleştirilmesi eğitimin dini kurallara göre biçimlendirilmesi, öğrencileri inanan ya da inanmayan, dindar ibadet eden ya da ibadet etmeyen gibi kategorilere ayırmaya başladı” dedi.

KARMA EĞİTİM KALDIRILAMAZ

Toplumda giderek derinleşen ve tehlikeli boyutlara ulaşan ayrışmaların eğitimin, bilimden çok dini kurallara göre düzenlenmesi ile daha da derinleştiğini vurgulayan Sarsılmaz, “Bütün bu gelişmelerden cesaret alanlar, yasal olmamasına rağmen bilimsel, demokratik ve laik eğitimin en temel öğelerinden birisi olan karma eğitimin kaldırılmasını önerecek kadar ileri gittiler. Bilindiği gibi İmam Hatip okulları meslek okulları statüsünde yer almaktadır. Meslek okullarına yönlendirmelerin önemi söylemleriyle ne hikmetse imam hatip okullarından başka meslek okulları açılmamış ve yine imam hatip ortaokullarının dışında hiçbir meslek lisesinin ortaokullarda açılmasına yönelik bir çalışma yapılmamıştır” diye konuştu.

HUTBE İLE İMZA TOPLUYORLAR
Antalya Valiliğinin de bu anlayışlar doğrultusunda yeni açılan tüm okulları imam hatip okulu olarak açtığını hatırlatan Sarsılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da yetmezmiş Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okullara gönderdiği yazıyla 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından itibaren her okul içinde imam hatip okullarının açılması ve faaliyetlerini sağlıklı yürütebilmeleri için talimat vermiştir. Bu talimatlar doğrultusunda Antalya’da neredeyse tüm okullar içerisinde imam hatip sınıfları açılarak okullarımız imam hatipleştiriliyor. Verilen talimatlar doğrultusunda hem okul yönetimleri velilere ‘adres şartı aranmaksızın kayıt yapılacaktır’ diyerek acil diye mesaj çekiyor, hem de camilerde imamların ‘çocuklarınızı imam hatip okullarına kayıt yaptırın’ hutbeleriyle imzalar toplanarak talep yaratılmaya çalışılıyor.”

CAMİLERDE BROŞÜR DAĞITILIYOR

“Güzeloba Ortaokulu’nda da aynı şey yapılıyor” diyen Füsun Sarsılmaz, açıklamalarına şöyle devam etti: ”Ek bina olarak yapılan okul binasına imam hatip tabelası asılarak kayıtlar yapılmaya başlanıyor, camilerde broşürler dağıtılarak talep yaratılmaya çalışılıyor. Bu broşürleri bastıranlar kimlerdir? Kimler adına böyle bir çalışma yapıyorlar? 50 kişilik sınıflarda ikili eğitim yapan okullara çözüm üretmek yerine doldurulamayan boş sınıfların olduğu imam hatip okullarının açılmasının açıklamasını hiç kimse bizlere yapamaz. Çocuğunu imam yapmak isteyen velilerimizin gönderebileceği çok sayıda imam hatip okullarının olmasına rağmen okullarımızın neden imam hatip okuluna dönüştürülmeye çalışıldığının oldukça farkındayız.”

OKULLARIMIZA DOKUNMAYIN
“Bizler Veli-Der Antalya Şubesi olarak eğitim sistemini her geçen gün daha büyük uçurumlara sürükleyen bu anlayışa ‘dur’ diyoruz! Yeter diyoruz! Eğitim sistemini ve toplumu kendi dünya görüşleri ve ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürmek isteyenlere karşı bizler çocuklarımızın; eşit parasız, bilimsel ve laik eğitim almasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına, Antalya Valiliğine, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz; Bu talimatı derhal geri çekin. Okullarımıza dokunmayın. Çocuklarımızdan ellerinizi çekin”. Kubilay ELDEMİRCİ





 

Editör: TE Bilisim