Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Muhittin Böcek ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. 117 gündem maddeli mecliste Başkan Muhittin Böcek’in deyimiyle ‘yılan hikayesi’ne dönen Kırcami’nin imara açılması konusunda meclisten jet karar çıktı.  Muratpaşa’da Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcamii, Alan mahallerini tamamı, Fener ve Çağlayan Mahalleleri’nin bir kısmını içeren Kırcami bölgesinin imar planlarında yapılan düzenlemeye ilişkin hazırlanan 1/25 binlik ve 1/5 binlik Nazım İmar Planı revizyonu, komisyondan geldiği şekilde ve tüm partilerin grupları tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

KADERİ DEĞİŞECEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise yaptığı açıklamada Kırcami konusunda her dönem önerge verdiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Ben bu güne kadar katkı koyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hemen 11’inci maddeden gündeme aldık ve komisyonlar toplandı. Konunun acil olması dolayısıyla gündeme aldık. Kırcami sorunu oradaki yaşayan vatandaşlarımızın kaderi olmaktan çıkacaktır. Bir tarafa bakıyorsunuz 10 katlı binalar, diğer tarafta marul ekmeye devam eden hemşehrilerimiz. Bu konuyu bütün meclis üyelerinin önemsediğini de biliyorum. Umuyorum buradan oybirliğiyle bir karar alacağız.”

ZAMAN KAYBEDİLMEMELİ

AKP’li Nafiz Tanır, Kırcami’nin imara açılmasının çok önemli olduğunu hatırlatarak, sürecin hızlı bir şekilde sürdürülerek zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Tanır, “Partimizin görüşü Kırcami’nin biran önce imara açılmasıdır. Biz daha ön de olduğu gibi bu kararın oy birliğiyle geçmesinden yanıyız. Yapılan bir eksiklik varsa süratle telafisinden yanayız” diye konuştu.

İNSANLARI HEP CEZALANDIRDIK!

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli ise Kırcami sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini hatırlatarak, “Antalya ne yazık ki Kırcami‘de elinde kımızı tapusu olan ecdadından kalan tapulu arazisi bulunan insanlarımız cezalandırdı. Elleri nasırlı o insanların hakları bu güne kadar korunamamıştır. Burası artık tarım alanı özelliğini kaybetmiştir.  Öne binaları yapmışız insanlar domatesini, salatalığını yetiştiremiyor. Çünkü meltem rüzgarı almadığı için rutubet var. Onun için Kırcamililere yapılan haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.  Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim