Antalya’nın üniversitesi olmayan tek ilçesi olan Kemer, yeni belediye başkanı Necati Topaloğlu ile bu eksikliğini kısa sürede gidermeyi planlıyor. Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Topaloğlu, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, Göynük’te nasıl Fen Lisesive Öğretmen Okulu yaptırdıysaKemer’e de en kısa sürede bir üniversite binası kazandırmak istediğini söyledi.

KUZDERE’YE YAPILACAK

Topaloğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Orman Bölge müdürünün bilgisi dahilinde pazartesi günü (bugün)Orman’dan yaklaşık 35 dönümlük yer tahsisi isteyeceklerini kaydederek, “Ondan sonra da prosedürü başlatacağız. Antalya’dan Kemer istikametine gelirken Kuzdere köprüsünün hemen sağ tarafında Orman Genel Müdürlüğü’nün lojmanları var. Bu bölgenin üniversite için çok uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

SÜRECE KENDİM TAKİP EDECEĞİM

Tüm süreci kendisinin elden takip edeceğini vurgulayan Topaloğlu,“Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Kemer Denizcilik Fakültemiz vardı. Ancakbinamız çok kötü olduğu için öğrencilerimiz Antalya’da okuyordu.  Buraya binamızı yaptıktan sonra hemen taşınma işlemleri gerçekleştirilecek. Ben tüm süreci kendim takip edeceğim ve sağ olsun bu konuda herkes yardımcı olmak istiyorum. Umuyorum bu sorunu kısa sürede çözeceğiz ve Kemer hak ettiği üniversitesine kavuşacak” diye konuştu.

ÇOK MUTLU VE HEYECANLIYIM

İlk hedeflerinin Orman’dan tahsisi almak olduğunu ondan sonra işlerin çok daha kolay olacağına inandığını ifade eden Topaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göynük’te üniversitenin bir kolu var ancak bu yeterli değil. Kemer’de de olması lazım. Bu şekilde ilçemize hem ekonomik hem de kültürel yönden çok büyük bir etkisi olacak. Zira Kemer, Antalya’nın 19 ilçesi içerisinde tek üniversitesi olmayan ilçe. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Göynük’te nasıl Fen Lisesi’ni ve Öğretmen Okulu’nu yaptıysam inşallah üniversiteyi yapmak da bana nasip olacak.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim