Antalya’nın doğasına, bu kaynaklarına zarar veren, maden ocaklarına karşı bölge halkının ve çevrecilerin itirazlarına, mahkeme kararlarına rağmen yeni ocaklar açma izinleri veriliyor. Uzun süredir maden ocaklarına karşı mücadele eden İbradı’nın Sülek Yaylası’nda içme suyu kaynağına sadece 500 metre uzaklıktaki bir bölgede Antalya Valiliği’nin mahkeme kararı beklemeden mermer ocağı açma izni vermesi tepkileri artırdı. Vatandaşlar, ‘Maya Mermer’ isimli firmanın doğaya ve içme suyu kaynaklarına zarar vereceğini düşündüğü mermer ocağını açma çalışmalarını önlemek için bölgede nöbet tutmaya başladılar.

BELEDİYE EKİPMANLARI KALDIRDI

İbradı ve Akseki yöresinde maden ocaklarının doğayı kirletmesini, halk sağlığını tehdit etmesini önlemek amacıyla uzun soluklu bir mücadele veren CHP’i İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İbradı’nın doğasını ve su kaynaklarının kirletilmesine izin vermeyeceklerini, mermer ocaklarına karşı mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.

Başkan Küçükkuru, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Sülek yaylamızda Antalya Valiliği tarafından Maya Mermer isimli firmanın mermer ocağı açma izni mahkeme kararı beklenmeden imzalanmıştır. Söz konusu mermer ocağının çalışma alanı İbradı içme suyu kaynağının sadece 500 metre mesafededir . Bu nedenle firma, dün(önceki gün) bölgeye çalışma için gelmiş, ekipmanları halkın menfaati gözetilerek belediyemizce kaldırılmıştır. Bölgede nöbetimiz devam edecektir..Bölgedeki su kaynaklarımızı ve doğamızı tehdit eden bu o mermer ocakları ile mücadelemiz devam edecektir”

KAMP KURMA ÇAĞRISI

Sülek Yaylası’nda hem de içme suyu kaynaklarının yanında mermer ocağı açılma girişimlerine karşı bölge halkı nöbet tutmaya başladı. CHP İbradı eski İlçe Başkanı Sami Demircioğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda içme suyu kaynaklarının olduğu bölgede mermer ocağı işletme düşüncesini sert bir dille eleştirdi. “İbradı belediye başkanının kayıtsız şartsız arkasındayız” diyen Demircioğlu, paylaşımında, “Doğa dostları ve ibradılıları yaylamızda çadır kurup kamp yapmaya, doğamıza ve geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.(İbrahim AKKAYA)

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim